Slujba din Noaptea de Înviere (2024) | Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | mai 5, 2024

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în Duminica Sfintelor Paști, 5 mai 2024, de la ora 00:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat slujba din Noaptea de Înviere, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, printre care slujitori ai Catedralei și părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

La slujbă au participat mii de credincioși clujeni, Părintele Mitropolit Andrei oferindu-le Lumina Sfântă de la Ierusalim, cu binecunoscutele cuvinte-îndemn: „Veniţi de luaţi Lumină!”.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură. Ierarhul a vorbit despre tema Scrisorii Pastorale din acest an, intitulată „Iubirea adevărată este jertfelnică”, pornind de la versetul scripturistic „Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” (Ioan 3, 16). Pastorala la Praznicul Învierii Domnului urmează a fi citită, în prima zi de Paști, la Catedrala Mitropolitană și în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei. Totodată, poate fi citită, integral, AICI.

 

La finalul slujbei, ierarhul, soborul slujitor și miile de credincioși, cu lumânări în mâini, au efectuat procesiunea de înconjurare a Catedralei, în sunete de clopote şi toacă, cântând troparul pascal „Hristos a înviat!”.

Duminică dimineața, de la ora 10:00, la Catedrala Mitropolitană, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va oficia Sfânta Liturghie pascală și va citi Pastorala la Praznicul Învierii Domnului 2024.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA