Slujire arhierească în Parohia Ortodoxă Sânnicoară

de | dec. 4, 2022

În Duminica a 27-a după Rusalii (a tămăduirii femeii gârbove), 4 decembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea din Parohia Ortodoxă Sânnicoară, județul Cluj, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la sfințirea bisericii parohiale și a 45 de ani de slujire sacerdotală a părintelui paroh Viorel Luca.

De la ora 10:00, în biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, Părintele Episcop-vicar Benedict a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte protopopul de Cluj I – preotul Dan Hognogi, pr. conf. univ. dr. Cristian Sonea, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu Iustin Pop, ieromonahul Gheorghe Sas, egumenul Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud, preotul paroh Viorel Luca, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a afirmat că în Evanghelia tămăduirii femeii gârbove, Domnul Hristos ne dă o lecție din zona bunului-simț.

„Dacă în lumea aceasta ar fi bun-simț, în sensul acesta de măsură comună în toate evenimentele din viața ta, toate atitudinile din viața ta, fără să fii duplicitar, fără să aplici în mod discreționar o rânduială sau alta, cred că lumea aceasta ar fi mai bună și am înțelege binele pe care celălalt îl face în jurul nostru”, a spus ierarhul.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de Dorina Damian.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a prezentat credincioșilor cartea „Meditații la Evangheliile Săptămânale”, semnată de preotul Viorel Luca, apărută la Editura Renașterea, în cursul acestui an. Volumul cuprinde mai multe meditații la Evangheliile săptămânale susținute de autor la postul de radio Renașterea.

Preotul paroh Viorel Luca a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, oferindu-i în dar o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae, unul din ocrotitorii comunității parohiale.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă desfășurată în cei 45 de ani de slujire sacerdotală, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a acordat preotului paroh Viorel Luca Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici. De asemenea, diplome de aleasă cinstire au primit membrii Consiliului și Comitetului parohial, precum și alți binefăcători, în frunte cu doamna preoteasă Iuliana Luca.

Slujba a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...