Spectacol al Teatrului „Puck”, premiat la București

de | nov. 20, 2023

Spectacolul Teatrului de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca, „Don Quijote”, după Miguel Cervantes, în regia lui Ioan Brancu, a fost premiat pentru „valorificarea tehnologiilor digitale” în cadrul Galei Aniversare „ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”, desfășurată recent la București. Juriul Galei a fost format din Doina Papp, Octavian Szalad și Călin Mocanu.

„Această adaptare este o alegorie dinamică și puternică a proiecțiilor minții naive a eroului, pentru a-și crea o lume imaginară perfectă, dar efemeră. Scenele în care Don Quijote se confruntă cu dușmanii săi imaginari se joacă cu păpuși mici – caricaturi, fantasme ale imaginației sale; o camera preia imaginea acestui joc al fanteziei și o reproiectează pe un ecran, astfel că Don Quijote își vede aventurile derulându-se și intervine în curgerea lor, ajustându-le, corectându-le. De cele mai multe ori, însă, realitatea „bate” fantezia” – declară regizorul Ioan Brancu.

Scenografia este semnată de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar distribuția este alcătuită din Ionuț Constantinescu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Adina Ungur și Robert Trifan.

Teatrul de Animație „Țăndărică” a organizat Gala Aniversară „ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată” între 5 și 12 noiembrie, timp în care publicul a avut parte de spectacole reprezentative susținute de actorii teatrului Țăndărică, dar și de alte teatre de profil din țară – Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Alba Iulia, Ploiești, Craiova, Galați, și din străinătate – Teatrul de Păpuși Merlin, din Germania.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Mineralia – Agatul, formă și culoare, la MET

Mineralia – Agatul, formă și culoare, la MET

Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET), invită publicul clujean la expoziția „Mineralia”, în cadrul căreia, dintre cele mai diverse produse ale lumii minerale, agatul ocupă unul dintre primele locuri. Diversitatea sa remarcabilă este dată de culorile, structura și...

Pinocchio, eroul primelor spectacole din decembrie la Teatrul „Puck”

Pinocchio, eroul primelor spectacole din decembrie la Teatrul „Puck”

Micii spectatori clujeni sunt așteptați în următoarele zile la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la două reprezentații ale spectacolului „Pinocchio”, după Carlo Collodi, în regia lui Călin Mocanu. Prima reprezentație din această serie va avea loc duminică, 3...