Spectacolele finalului de săptămână la Teatrul „Puck”: „Mateiaș Gâscarul” și „Lupul interzis”

de | mart. 22, 2024

Cei mici și cei mari sunt așteptați în weekend la Teatrul „Puck” la spectacolele „Lúdas Matyi”/ „Mateiaș Gâscarul”, în regia Ibolyei Varga (sâmbătă, 23 martie, de la ora 11) și „Lupul interzis”, în regia lui Radu Dinulescu (duminică, 24 martie, de la orele 11 și 12.30, precum și marți, 26 martie, de la ora 17).

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 11, la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca (str. I. I. C. Brătianu, nr. 23) este programat spectacolul „Lúdas Matyi”/ „Mateiaș Gâscarul”, după Fazekas Mihály, în dramatizarea lui Egyed Emese și regia Ibolyei Varga.

Despre Mateiaș, eroul poveștii, se spune că ar fi cam leneș. El nu face altceva decât să stea prin casă, până într-o zi în care îi vine ideea că ar putea să păzească gâștele. În ciuda protestelor mamei sale, Mateiaș ajunge la târgul din Döbrög cu douăzeci de gâște albe și frumoase. Dar, în loc să fie plătit, Mateiaș Gâscarul pleacă de la târg fără gâște și cu cincizeci de lovituri. După această pățanie, Mateiaș a jurat că o să încaseze prețul gâștelor pierdute și să se răzbune.

Scenografie, ilustrație afiș: Elena Ilaș

Muzica: Venczel Péter

Distribuția: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás.

Mânuitori decor: Balog Ferencz, Horváth Jonathán.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, are o durată de 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol despre promisiunea unei lumi mai bune

De asemenea, duminică, 24 martie, de la orele 11 și 12.30 (precum și marți, 26 martie, de la ora 17), pe scena instituției va fi prezentat spectacolul „Lupul interzis”, realizat după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu.

Spectacolul redă, în stilul vechilor fabule – adresate în egală măsură celor mici și celor mari –, povestea celor care sunt nevoiți să își părăsească locurile natale pentru o viață mai bună printre străini.

Povestea migrării lupului începe, ca orice migrare, cu o călăuză care îți promite o viață mai bună și te transferă într-o altă lume. Ce se întâmplă odată ajuns acolo? E povestea fiecăruia dintre cei aflați în căutarea „celei mai bune dintre lumi”.

„Este vorba de un lup care, gonind prin pădurea care îi era casă, din cauza defrișării și nemaiavând nimic în jurul lui, emigrează. Traversează marea, străbate ținuturi după ținuturi și ajunge într-o favelă, la marginea unui oraș uriaș”, subliniază Radu Dinulescu, regizorul spectacolului.

„Povestea poate părea pentru cei mari, însă este creată ca o fabulă și se poate adresa și copiilor, asemeni celor ale lui Fontaine”, adaugă acesta.

Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Cum se achiziționează biletele

Biletele se pot achiziționa și online, accesând următoarele linkuri:

Pentru spectacolul „Mateiaș Gâscarul” de sâmbătă, 23 martie, de la ora 11: https://tomtix.ro/evenimente/10560-ldas-matyi-4-

Pentru spectacolul „Lupul interzis” de duminică, 24 martie, de la ora 11: https://tomtix.ro/evenimente/10549-lupul-interzis

Pentru spectacolul „Lupul interzis” de duminică, 24 martie, de la ora 12.30:

https://tomtix.ro/evenimente/10550-lupul-interzis

Pentru spectacolul „Lupul interzis” de marți, 26 martie, de la ora 17: https://tomtix.ro/evenimente/10551-lupul-interzis

De asemenea, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică costă 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri costă 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.

Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
ARMONII SACRE DE PRIMĂVARĂ

ARMONII SACRE DE PRIMĂVARĂ

Asociația Corală Regală Transilvană, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită sâmbătă, 27 aprilie 2024, ora 18:00, la evenimentul „Armonii sacre de primăvară. Corala...

Dublă lansare de carte la Memorialul de la Gherla

Dublă lansare de carte la Memorialul de la Gherla

Memorialul Gherla vă invită duminică, 21 aprilie 2024, de la ora 12.30 la o dublă lansare de carte: „Cântecul pietrei” și „Pe drumul închisorii”. Amândouă volumele sunt dedicate memoriei părintelui Nicolae Bordașiu. Primul volum este de poezie, „Cântecul Pietrei”,...