Spectacol caritabil „Împreună pentru Sasha Rotariu”

de | iul. 28, 2023

Sute de clujeni au luat parte miercuri seara, 26 iulie 2023, la spectacolul caritabil „Împreună pentru Sasha Rotariu”, un băiețel de doi ani, diagnosticat cu cancer. Evenimentul, susținut de îndrăgiți interpreți de muzică populară, s-a desfășurat începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Manifestarea s-a desfășurat cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care întotdeauna este alături de cei care au nevoie de sprijin și, în același timp, un mare iubitor de folclor, de tradiții și de satul românesc. În deschidere, ierarhul clujean i-a felicitat pe organizatori și pe cei prezenți pentru implicare și a transmis un cuvânt de speranță și îmbărbătare pentru familia Rotariu.

Apoi, în prezentarea consultantului artistic din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și redactor Radio Renașterea, Grigore Sâmboan, pe scenă au evoluat artiștii invitați, pentru a da o șansă la viață și o speranță la o copilărie fericită pentru Sasha.

Au evoluat: Adriana Irimieș, Marius Ciprian Pop și Ceterașii de la Cluj, Paula Hriscu, Ionela Moruțan, Alexandru Pop, Anda Horoba și frații Chindriș, Adina Hada și Miruna Medrea și Ioana Leonte. Jocurile tradiționale au fost puse în scenă de membrii Ansamblului „Șoimii Carpaților” al Casei de Cultură din Florești, instructor coregraf Puiu Senteș,  iar Corul „Sfântul Apostol Andrei”, dirijor pr. Decebal Gorea, a prezentat câteva piese religioase și de inspirație folclorică.

Evenimentul a fost organizat de Casa de Cultură „Dumitru Farcaș” din Cluj-Napoca, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj), instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația „Iulia Bodea” și Parohia Ortodoxă „Cetatea Fetei” Florești, cu implicarea Rominei Nemeș Stratone, Iuliei Bodea și a revistei „Ardealul de succes”.

La numai doi ani, Sasha Bogdan a fost diagnosticat cu cancer, la nivel retroperitoneal. Momentan, copilul se află la Cluj-Napoca, dar singura sa șansă de tratament se regăsește în afara țarii. Costurile sunt enorme – 500.000 euro, iar familia lui nu dispune de acești bani.

Cei prezenți la spectacolul de miercuri au putut face donații în urnele amplasate la ieșirea din sală, dar donații se pot face și în conturile deschise la Banca Transilvania:

RO97BTRLRONCRTO622007501 – cont în RON

RO47BTRLEURCRT0622007501 – cont în EURO

SWIFT: BTRLR022

Titular cont: Rotariu Andreea Oana


Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Tradiții Clujene / Facebook

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA