Tabăra creștină „Prietenie, tinerețe și credință”

de | iul. 30, 2016 | Actualitatea religioasă

Parohiile Ortodoxe  Române Lăpuș I și Lăpuș II, din Protopopiatul Lăpuș,  împreună cu Școala Gimnazială din comuna Lăpuș, organizează, în aceste zile, Tabăra Creștină „Prietenie, tinerețe și credință”, coordonată  de preoții parohi Ioan Mariș și Daniel Brisc şi ajutați de voluntari: în perioada 25-27 iulie (pentru elevii claselor IV-VI) și în perioada 28-30 iulie (pentru elevii claselor VII-VIII). Prioritate au avut elevii care au participat la orele de cateheze organizate în anul școlar 2015-2016.

Tabăra se desfășoară la Mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” din localitatea Coroieni,  județul Maramureș,  o mănăstire frumoasă, cu o locație deosebită, care ne oferă cazarea în aceste zile. Părintele stareț Ioil se implică cu drag în activitățile propuse. Scopul taberei este acela de a fi un prilej pentru aprofundarea cunoștințelor religioase, de a realiza o mai mare apropiere între copii și biserică, de a dezvolta aptitudini de colaborare între elevi și profesori, precum și de a oferi momente agreabile, reconfortante pentru copii, în spiritul credinței creștin-ortodoxe.

Copiilor  li se asigură cazare pentru două nopți, mâncare, vor fi câteva ore de cateheze, program de rugăciune, ateliere de creație (confecționare de vaze pentru flori cu diferite motive, huse pentru telefoane mobile și brățări, trăistuțe și zgărzi tradiționale), jocuri și activități în aer liber, drumeție, foc de tabără, cântece și altele. Copiii beneficiază și de un curs de prim ajutor susținut de doamna doctor Ana Mihalca.

Deoarece anul 2016 este Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, tema aleasă pentru cateheze este „Iisus Hristos – un copil educat”. Activitățile se desfășoară după un program bine stabilit, prin intermediul acestor activități copiii învață să fie responsabili, să comunice în echipă pentru rezolvarea sarcinilor, sunt implicați pe echipe la servirea mesei și la citirea rugăciunilor de dimineață și de seară și se bucură de pe urma implicării de care dau dovadă, văzând roadele muncii lor.

Preoţii parohi Ioan Mariș și Daniel Brisc

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...