Tinerele familii care s-au cununat în bisericile din Cluj-Napoca în anul 2023, binecuvântate de Mitropolitul Andrei

de | dec. 14, 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit joi seara, 14 decembrie 2023, cu tinerele familii care s-au cununat religios în bisericile din Cluj-Napoca în cursul anului 2023.

Anul acesta, evenimentul a avut loc la Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cluj-Napoca, unde, de la ora 18:00, cei recent căsătoriți, alături de preoții care i-au cununat, s-au întâlnit cu Întâistătătorul Eparhiei, în cadrul unei seri duhovnicești.

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat o slujbă de Te Deum, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru toate darurile și binefacerile revărsate asupra acestor familii.

De asemenea, ierarhul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, le-a pus la suflet sfaturi duhovnicești și a subliniat faptul că o familie puternică și cu principii sănătoase este familia creștină întemeiată pe credința care vine de la Domnul Iisus Hristos.

La finalul întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe fiecare în parte și le-a oferit un calendar tip agendă pentru anul 2024.

În cadrul serii, Grupul coral „Anghelos” din Cluj-Napoca a susținut un concert de colinde. Seara s-a încheiat cu o colindă cântată de toți cei prezenți.

 

Manifestarea se încadrează în proiectele dedicate pastorației tinerilor și familiilor pe care Arhiepiscopia Clujului le desfășoară la nivel parohial, protopopesc și eparhial.

Prima întâlnire de acest fel a fost organizată în anul 2018 și are ca scop dinamizarea și apropierea tinerelor familii de preoții lor și, implicit, de Biserică, conform celor spuse de promotorul acestui eveniment, preotul Alexandru Constantin Ciui, protopopul de Cluj II.

Devenit deja tradiție, evenimentul se desfășoară în fiecare sfârșit de an, prin rotație, în una dintre bisericile ortodoxe din municipiu, fiind organizat de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în colaborare cu coordonatorii cercurilor preoțești din Cluj-Napoca, prin implicarea tuturor clericilor din protopopiat, în frunte cu părintele protopop Alexandru-Constantin Ciui.

Întrunirea de anul acesta a fost găzduită de Parohia „Sfinții Constantin și Elena” din Cluj-Napoca, prin bunăvoința preotului paroh Ciprian-Ilie Mișin.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA