Zeci de cete de colindători au pășit pragul Reședinței Mitropolitane din Cluj-Napoca

de | dec. 18, 2019 | Actualitatea religioasă

Miercuri, 18 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost colindat de zeci de cete de colindători din diferite zone ale eparhiei și nu numai, la reședința mitropolitană din Piața Avram Iancu, Cluj-Napoca.

Astfel, încă de dimineață, Părintele Mitropolit Andrei a deschis porțile reședinței pentru toți colindătorii veniți să vestească Nașterea Domnului.

Printre colindătorii care au pășit pragul mitropoliei anul acesta, se numără elevii și profesorii de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca; militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” din Florești; Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Cluj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj; Corul „Sfântul Ioan Damaschin” al Facultății de Teologie „Justinian Arhiepiscopul” din Baia Mare, împreună cu Ansamblul studențesc al Centrului Universitar Nord din Baia Mare; Grupul vocal al Asociației Tinerilor Ortodocși ai Catedralei Episcopale Maramureșene (ATOCEM), elevi de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” și de la Școala Gimnazială Christiana din Cluj-Napoca; profesorii de religie ai județului Cluj; grupul de copii al Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici” – Memorialul Gherla; credincioși ai Parohiei misionare pentru rromi Turda-Fabrici, precum și alte cete de colindători din cele două județe ale eparhiei: Cluj și Bistrița-Năsăud.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a mulțumit tuturor pentru colind și le-a adresat îndemnuri duhovnicești, însoțite de îndătinatele urări de sărbători. Ca răsplată pentru colindă, ierarhul le-a oferit copiilor pachete cu dulciuri, iar cei mari au primit calendare, cărți și cozonac.

 

Colindătorii au început să vină la centrul mitropolitan încă de săptămâna trecută și continuă să vină și în zilele următoare.

Mai multe fotografii AICI  

Miercuri, 18 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Miercuri, 18 decembrie 2019

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro