Ziua culturii naționale la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | ian. 13, 2024

Pentru al 14-lea an consecutiv, ziua de 15 ianuarie, zi în care o întreagă națiune cinstește memoria și opera poetului național Mihai Eminescu, este declarată „Ziua Culturii Naționale”, o zi care celebrează creația culturală manifestată sub toate formele ei de expresie și personalitățile marcante ale poporului român.

Astfel, pentru a onora trecutul, a înfrumuseța prezentul și a transmite moștenirea culturală și spirituală celor din viitor, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România și Muzeul Mitropoliei Clujului organizează luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 16.00, un eveniment deosebit, dedicat marcării acestei Zile de sărbătoare a minții și a sufletului.

Manifestarea culturală va debuta cu o prelegere deosebit de interesantă, intitulată „Folclorul românesc, folclor romanic”, susținută de către cercetătorul și Prof. Univ. Dr Ioan Taloș, întâlnirea prilejuind și o triplă lansare de carte: volumele „Ioan Teodor Stan, un mare patriot” și „Valer Gligan, omul care a trăit două vieți”, dar și numărul 75 al revistei „Iancule Mare”, publicație editată de către Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România.

Conferința și lansările editoriale vor fi admirabil completate de un recital de poezie și muzică, creațiile lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga și Grigore Vieru fiind oferite publicului în interpretarea talentatului actor al Teatrului Național din Cluj-Napoca, Ruslan Bârlea, și a Corului „Laudatio” al Centrului pentru Vârstnici nr. 2 din Cluj-Napoca.

Vă așteptăm să ne fiți alături cu prilejul „Zilei Culturii Naționale”, intrarea la eveniment fiind, ca de fiecare dată, liberă!

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
ARMONII SACRE DE PRIMĂVARĂ

ARMONII SACRE DE PRIMĂVARĂ

Asociația Corală Regală Transilvană, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită sâmbătă, 27 aprilie 2024, ora 18:00, la evenimentul „Armonii sacre de primăvară. Corala...

Dublă lansare de carte la Memorialul de la Gherla

Dublă lansare de carte la Memorialul de la Gherla

Memorialul Gherla vă invită duminică, 21 aprilie 2024, de la ora 12.30 la o dublă lansare de carte: „Cântecul pietrei” și „Pe drumul închisorii”. Amândouă volumele sunt dedicate memoriei părintelui Nicolae Bordașiu. Primul volum este de poezie, „Cântecul Pietrei”,...

COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

Uniunea Armenilor din România, sucursala Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la evenimentul destinat comemorării Genocidului armean, care va avea loc...