Întâlnire duhovnicească, în parohia clujeană Vâlcele

de | nov. 23, 2015

Duminică, 22 noiembrie 2015, credincioșii parohiei Vâlcele au participat la un eveniment duhovnicesc aparte. Începand cu ora 17:00 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, soborul de preoți fiind condus de părintele protopop Dan Hognogi.

Cuvântul de învățătură a avut ca bază întrebarea ,,Ce reprezintă postul pentru mine?”, o introspecție necesară fiecărui credincios. Părintele protopop a subliniat modul în care se completează gesturile exterioare ale postului cu trăirea duhovnicească, fiind nevoie de cumpătare, abţinere, disponibilitate faţă de aproapele nostru şi mai ales de smerenie. Clipele de rugăciune şi de meditaţie duhovnicească au fost încununate de concertul de colinde susținut de corala Protopopiatului Cluj I. dirijată de pr. Decebal Gorea.


În încheiere, părintele paroh Popa Iliuţă Gabriel a multumit părintelui Protopop, preoților din cercul preoțesc şi membrilor coralei pentru ca au oferit comunității parohiale un dar duhovnicesc de mare preţ, un moment de zidire şi întărire sufletească.
Material realizat pentru Radio Renașterea de părintele Mihai Pop, corespondent al protopopiatului Cluj I.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...