Întâlnire duhovnicească, în parohia clujeană Vâlcele

de | nov. 23, 2015 | Activități parohiale

Duminică, 22 noiembrie 2015, credincioșii parohiei Vâlcele au participat la un eveniment duhovnicesc aparte. Începand cu ora 17:00 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, soborul de preoți fiind condus de părintele protopop Dan Hognogi.

Cuvântul de învățătură a avut ca bază întrebarea ,,Ce reprezintă postul pentru mine?”, o introspecție necesară fiecărui credincios. Părintele protopop a subliniat modul în care se completează gesturile exterioare ale postului cu trăirea duhovnicească, fiind nevoie de cumpătare, abţinere, disponibilitate faţă de aproapele nostru şi mai ales de smerenie. Clipele de rugăciune şi de meditaţie duhovnicească au fost încununate de concertul de colinde susținut de corala Protopopiatului Cluj I. dirijată de pr. Decebal Gorea.


În încheiere, părintele paroh Popa Iliuţă Gabriel a multumit părintelui Protopop, preoților din cercul preoțesc şi membrilor coralei pentru ca au oferit comunității parohiale un dar duhovnicesc de mare preţ, un moment de zidire şi întărire sufletească.
Material realizat pentru Radio Renașterea de părintele Mihai Pop, corespondent al protopopiatului Cluj I.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...