Seară de rugăciune, la Dej

de | nov. 23, 2017

În prima Duminică din Postul Nașterii Domnului, la Biserica Ortodoxă Română cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Municipul Dej, credincioșii au luat parte la o seară de rugăciune deosebit de frumoasă. 

Slujba Vecerniei a fost oficiată de Părintele Protopop de Cluj II Alexandru Constantin Ciui, Părintele Arhidiacon Daniel Frumos, administratorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Român din Cluj-Napoca și Preotul  Iuliu–Teodor Leach, de la Parohia Dej I.

Slujba Vecerniei a fost  urmată de sfinte rugăciuni de dezlegare pentru diverse nevoi şi trebuinţe, rostite de către cei doi preoţi.

Seară de rugăciune, la DejÎn încheiere, părintele protopop a ţinut un frumos, duhovnicesc și înălțător cuvânt de învăţătură despre smerenie, post și sfințirea timpului în contextul Sfintei Liturghii și toate virtuțile care izvorăsc din acestea şi importanţa deosebită a acestora, mai ales acum când societatea traversează o criză spirituală deosebit de gravă. Deasemenea a evidențiat importanța smereniei și a fricii de Dumnezeu ca început al mântuirii dar și a înălțării prin smerenie și încercarea de a fructifica timpul pe care Dumnezeu îl ingăduie fiecărui om pentru a face fapte bune. Bogatele argumente scripturistice, patristice dar și teologice pe care părintele Alexandru le-a adus au fost de un real folos credincioșilor pentru înțelegerea și punerea în practică a credinței și a faptelor bune având ca finalitate mântuiea personală.

La final, Părintele Iuliu-Teodor Leach a mulțumit preoților invitați și credincioșilor care au participat la frumoasele rugăciuni de seară.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...