Pecetea sufletească – Luni, saptămâna a 33-a după Rusalii

de | feb. 3, 2020

În ziua de luni din săptămâna a 33-a după Rusalii se citește pericopa din Evanghelia după Marcu, capitolul 12, versetele 13-17:

În vremea aceea căpeteniile preoţilor şi cărturarii au trimis la Iisus pe unii dintre farisei şi din irodiani, ca să-L prindă în cuvânt. Iar ei, venind, I-au zis: Învăţătorule, ştim că spui adevărul şi nu-Ţi pasă de nimeni, fiindcă nu cauţi la faţa oamenilor, ci cu adevărat înveţi calea lui Dumnezeu. Se cuvine a da dajdie cezarului sau nu? Să dăm sau să nu dăm? El însă, cunoscând făţărnicia lor, le-a zis: Pentru ce Mă ispitiţi? Aduceţi-Mi un dinar ca să-l văd. Şi I-au adus. Şi i-a întrebat Iisus: Ale cui sunt chipul acesta şi inscripţia de pe el? Iar ei I-au zis: Ale cezarului. Atunci Iisus le-a zis: Daţi cezarului cele ale cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu. Iar ei se mirau de El.

Meditația la evanghelia de azi este realizată de Pr. Dan Cismaș, preot paroh la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Cluj-Napoca:

Meditație la Evanghelia zilei
Meditație la Evanghelia zilei
Pecetea sufletească – Luni, saptămâna a 33-a după Rusalii
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Crucea, putere sau ocară, cinstire sau lepădare? P3

Crucea, putere sau ocară, cinstire sau lepădare? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.

Despre rugăciune

Despre rugăciune

În această emisiune vom vorbi despre rugăciune. Rugăciunea este vitală pentru omul credincios și definește cel mai plenar relația omului cu Dumnezeu. Ea are și un caracter particular dar și unul public, cu alte cuvinte ne rugăm și acasă dar ne rugăm și la biserică....