Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P3

de | nov. 7, 2023

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 – 20:22.

Faptele Apostolilor 19, 18-19: „Mulţi dintre cei ce crezuseră veneau ca să se mărturisească şi să spună faptele lor. Iar mulţi dintre cei ce făcuseră vrăjitorie, aducând cărţile, le ardeau în faţa tuturor”.

„Efectul Spovedaniei….Duhul Sfânt a lucrat asupra minții acelor vrăjitori, ca mâine sau în clipa următoare după ce și-au spovedit și mărturisit păcatele să nu mai facă ce au făcut anterior. Ei au lepădat instrumentul care îi ducea la păcat. Era o schimbare totală, ontologică, deplină, a omului. Este textul important care vorbește de practica acestei mărturisiri în epoca apostolică și implicit despre efectul pe care spovedania îl are asupra omului. După ce te-ai spovedit, te-ai eliberat. Ești alt om. Comiți parcă mai greu păcatele pe care le-ai spovedit, de care te-ai făcut vinovat și pe care le-ai lepădat. Le comiți mai greu. A doua oară și mai greu. A treia oară și mai greu, până când te-ai eliberat total de ele. Această greutate în a comite din nou un păcat care îți împovărează conștiința este tot o lucrare a Duhului Sfânt, tot un efect al Spovedaniei”.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P3
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/steliantofana/" target="_self">Pr. Prof. Stelian Tofană</a>

Pr. Prof. Stelian Tofană

Profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament”.

Emisiuni recente

Sosirea Sf. Pavel în Italia

Sosirea Sf. Pavel în Italia

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.   „Iată cum lucrează Dumnezeu! Și aș dori,...

Prezenţa Cuvioasei Parascheva în istoria Europei creştine

Prezenţa Cuvioasei Parascheva în istoria Europei creştine

An de an, în data de 14 octombrie, creștinătatea răsăriteană sărbătorește, celebrează cu slujbe frumoase, cu hramuri deosebite, pe una dintre cele mai cunoscute sfinte ale Europei creștine. Este vorba despre Cuvioasa Parascheva.  Creștinii de aici, din tot ținutul...