Conferința „Adevăr și convertire: Paul Kingsnorth” și lansarea cărții „Mai putem salva lumea? Confesiunile unui ecologist convertit la ortodoxie”

de | feb. 1, 2024

În cadrul „Serilor culturale” de la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, joi, 1 februarie 2024, începând cu ora 19:00, a fost organizat un eveniment cultural și editorial prilejuit de conferința „Adevăr și convertire: Paul Kingsnorth”, susținută de către pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, eveniment care se înscrie în ciclul de conferințe „Editura Școala Ardeleană la 10 ani de la înființare”. De asemenea, a fost lansată cartea „Mai putem salva lumea? Confesiunile unui ecologist convertit la ortodoxie”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

În deschiderea manifestării, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a susținut conferința cu titlul „Adevăr și convertire: Paul Kingsnorth”.

A urmat lansarea și prezentarea cărții „Mai putem salva lumea? Confesiunile unui ecologist convertit la ortodoxie” de Paul Kingsnorth, apărută la Editura Școala Ardeleană, fiind tradusă de Vasile Andreica. Ediția în limba română este prefațată și adăugită de autor, cu un cuvânt-înainte de prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan, care îl numește pe autorul Paul Kingsnorth un „Nicolae Steinhardt al zilelor noastre”.

Cartea a fost prezentată publicului de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă și de editorul și poetul Vasile George Dâncu, directorul Editurii Școala Ardeleană.

Evenimentul, moderat de dr. Paul Ersilian Roșca, directorul Muzeului Mitropoliei Clujului, a fost completat cu un recital muzical de vioară și flaut susținut de doi elevi de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca: Karla Mitrana – flaut (clasa prof. Romana Crișan) și Aron Gădălean – vioară (clasa prof. Ramona Telcean), fiind acompaniați la pian de prof. corepetitor Adela Pleșca.

 

(VIDEO) Evenimentul poate fi vizionat, integral, AICI.

Manifestarea a fost organizată de Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului, Muzeul Mitropoliei Clujului, Fundația Transilvania Leaders și Editura Școala Ardeleană.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Nima

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Nima

La Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, sâmbătă, 14 septembrie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, i-a binecuvântat pe credincioșii din Parohia Ortodoxă Nima, Protopopiatul Dej, județul...