Patrimoniul sacru al Bisericii

de | feb. 9, 2024

În ediția de astăzi a emisiunii noastre ne vom reaminti câteva lucruri legate de patrimoniul sacru al Bisericii. Acest patrimoniu sacru este constituit din icoane, veșminte vechi și prețioase, racle, cărți liturgice și, în primul rând, din edificiile de cult.

În ultimii 34 de ani s-au construit multe biserici tocmai pentru faptul că lipseau. În primul rând, ne gândim la marile orașe și la cartierele acestora care nu aveau biserici. Edificarea unei biserici reprezintă un eveniment de natură eclesială și are o finalitate ce ține de Împărăția ce va să fie, eshatologică.

Aceasta înseamnă că realizarea unui astfel de proiect depășește nivelul nevoilor liturgice imediate ale unei comunități parohiale sau monahale.

 

 

Cult și Cultură
Cult și Cultură
Patrimoniul sacru al Bisericii
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos | Sfintele Paști

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos | Sfintele Paști

Ev. Ioan 20; 19-23 „Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă! Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa....