Bucea va fi străjuit de o cruce monumentală, ctitorie a Părintelui Mircea Dejeu

de | apr. 3, 2024

Despre localitatea clujeană Bucea, sat ce aparține comunei Negreni și care se află la interferența județelor Cluj, Sălaj și Bihor, Părintele Mircea Dejeu spune că este „un sat plin de poveste și de istorie”. Cu o bogată și rodnică activitate pastorală, social-misionară și culturală, de aproape patru decenii și jumătate, Părintele Mircea Dejeu a reușit să facă din micuțul sat de pe malurile râului Crișul Repede, un adevărat reper și un loc în care, simți cu adevărat că prin credință, muncă, dăruire și iubire, omul sfințește locul și că, întotdeauna, se poate face rai din ceea ce ai, dacă există voința și dorința de a face bine semenilor.

Părintele Mircea Dejeu este un ctitor, în adevăratul sens al cuvântului, un om cu suflet mare, care și-a dăruit viața și energia pentru a face din satul Bucea un loc binecuvântat și privilegiat, cu toate instituțiile și facilitățile necesare unei comunități bine închegate și unite.

De la edificarea bisericii noi a satului, la restaurarea celei vechi, monument istoric, de la construirea unei case parohiale și a unui cămin cultural multifuncțional, care astăzi îi poartă numele, la un impozant monument al eroilor, situat în centrul satului, de la implicarea nemijlocită în construirea unei baze de antrenament pentru voluntarii Crucii Roșii, în comuna Iara, județul Cluj, prima bază de acest fel din țară, și până la ridicarea unei cruci pe cea mai înaltă culme a satului Bucea, toate acestea și multe altele, au fost făcute prin efortul personal și grija Părintelui Mircea Dejeu.

Invitat în studioul Radio Renașterea, într-un amplu interviu acordat Simonei Vlasa, Părintele Mircea Dejeu a vorbit despre ce au însemnat cei 44 de ani de slujire pastorală în satul Bucea, despre realizările sale, despre monografia amplă a satului, dar și despre evenimentul care va avea loc în Duminica Sfintei Cruci și anume, înălțarea unei cruci special construite, pe platoul de pe cea mai înaltă culme a localității Bucea.

Așa cum a afirmat Părintele Mircea Dejeu, acest eveniment deosebit va avea loc în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul și a preoților slujitori din zonă și va marca retragerea sa din activitatea parohială, administrativă, pensionarea.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Bucea va fi străjuit de o cruce monumentală, ctitorie a Părintelui Mircea Dejeu
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Vizitând orașul Bistrița, toate drumurile conduc înspre cea mai veche bisrică din nord-vestul Transilvaniei (sec. al XIII-lea), denumită și cunoscută deopotrivă de localnici și de turiști, drept „Biserica de la Coroana”. Având hramul „Intrarea în biserică a Maicii...

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...

Uniți prin Înviere | Ediție specială de Paști

Uniți prin Înviere | Ediție specială de Paști

„Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea” (Psalmul 117, 24) Astăzi suntem prezenți, mai mult decât în orice altă zi, în fața misterului mormântului gol și ne lăsăm pătrunși, iradiați de lumina ce izvorăște din acest mormânt....