17 mai: Ziua internațională a telefonului copilului

de | mai 17, 2024

Ziua internațională a telefonului copilului (International Child Helpline Day) este serbată anual în data de 17 mai.

Stabilită în anul 2003 de alianța internațională Child Helpline Interhational (CHI), ziua sărbătorește activitatea liniilor telefonice care oferă ajutor copiilor din întreaga lume.

Totodată, în această zi sunt apreciate și eforturile celor care asigură funcționalitatea tuturor liniilor de asistență pentru copii. În fiecare an, milioane de copii apelează liniile de asistenţă din reţeaua Child Helpline International.

CHD se ocupă de coordonarea informațiilor, punctele de vedere, cunoștințele și datele folosind tehnologia, pentru a se asigura că tinerii și copiii care au probleme sunt ascultați și asistați.

Child Helpline International are 159 de organizații membre din 135 de țări și teritorii din întreaga lume. În fiecare an, pe liniile de comunicare oferite de CHD sunt înregistrate aproximativ 13 milioane de apeluri individuale.

În România, numărul de asistență pentru copii este 116 111 și a fost introdus la 1 octombrie 2008 de Asociația Telefonul Copiilor, înfiinţată în 2006.

Potrivit statisticilor oferite de Asociația Telefonul Copilului, 42,6% dintre copiii români care au exprimat probleme psiho-emoționale, în 2023, au vârste cuprinse între 13-15 ani.

116 111 oferă consiliere specializată, îndrumă copiii către servicii de asistență socială relevante pentru situații în caz de urgență și îi protejează pe aceștia de orice încercare de încălcare a drepturilor lor și a oricărei forme de abuz.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

5 septembrie este Ziua internaţională a carităţii

5 septembrie este Ziua internaţională a carităţii

Ziua internaţională a carităţii este celebrată în fiecare an în data de 5 septembrie și are ca obiectiv sensibilizarea şi mobilizarea oamenilor, a ONG-urilor şi a altor forţe interesate din întreaga lume pentru a-i ajuta pe alţii, prin voluntariat şi prin activităţi...

Iuliu Hațieganu (n. 14 aprilie 1885 – 4 septembrie 1959)

Iuliu Hațieganu (n. 14 aprilie 1885 – 4 septembrie 1959)

„Medicina este ştiinţa şi conştiinţa încălzite de iubire faţă de oameni” spunea medicul, profesorul și academicianul clujean Iuliu Hațieganu. S-a născut la 14 aprilie 1885 în satul Dârja din comuna Panticeu și a copilărit în comuna Cojocna. A făcut studiile primare în...

35 de ani de la instituirea Zilei de rugăciune pentru mediu

35 de ani de la instituirea Zilei de rugăciune pentru mediu

Duminică se împlinesc 35 de ani de la instituirea, la începutul Anului Bisericesc, a Zilei de rugăciune pentru mediu în Biserica Ortodoxă, la inițiativa Patriarhul Ecumenic Dimitrios I al Constantinopolului. Patriarhul Ecumenic Dimitrios I a invitat întreaga lume...