Omul – între bine și rău

de | mai 18, 2024

În cadrul emisiunii de astăzi vom vorbi despre bine și rău. Omul este luptat prin diferite ispite, ispitele de-a stânga, așa cum le numesc Sfinții Părinți: de poftele cele rele și, implicit, de diavol.

În cartea Vechiului Testament găsim scris că Dumnezeu, la un moment dat, a spus următorul lucru: „Iată, omule, iau înaintea mea ca martor cerul și pământul: Ți-am pus înaintea ta binele și răul, viața și moartea, binecuvântarea și blestemul.” (Deuteronomul 30, 19)

Prin darul libertății, lăsat de Dumnezeu în inima, în conștiința și înlăuntrul omului, acesta poate alege binele sau răul, viața sau moartea, binecuvântarea sau blestemul.

În fața vicisitudinilor constatăm ce-ar fi lumea fără ordine și viața fără armonie.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Omul – între bine și rău
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/natanael/" target="_self">Protos. Natanael Zanfirache</a>

Protos. Natanael Zanfirache

Slujitor al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunii „Repere de viață duhovnicească”.

Emisiuni recente

Rațiunea nu primește, iar inima nu poate | Duminica a 19-a după Rusalii

Rațiunea nu primește, iar inima nu poate | Duminica a 19-a după Rusalii

Ev. Luca 6, 31-36 Predica de pe munte - Iubirea vrășmașilor „Şi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea; Şi dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteţi avea? Căci şi păcătoşii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. Şi dacă faceţi bine celor...

Taina nunții și familia creștină – partea a IX-a

Taina nunții și familia creștină – partea a IX-a

Ne propunem să vorbim și în această emisiune (difuzată în data de 28 septembrie 2024) pe marginea temei Taina nunții și familia creștină. Familia are la bază dragostea și unirea dintre cei doi miri și se întemeiează pe harul lui Dumnezeu conferit în Taina Cununiei....