„Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, în regia Monei Marian, revine pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, duminică, 29 octombrie, de la orele 11:00 și 12:30.
„Să-ți spun, dragă Apolodor, de ce nu ești ca alții. Ești pinguin și om, pentru că vorbești, cânți, plângi și mergi ca un om, dar ai pene albe și negre, cioc și aripi, ești mic și mare, ești pentru copii și pentru toți ceilalți, ești un picaro și un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu știi ce înseamnă asta), ești erou și locuiești într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu ești atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porți în toate ocaziile frac. Porți, de asemenea, fără să te sinchisești, numele unui celebru arhitect și constructor din Damasc. Ești fermecător, ești tenor, voiajor, visător și seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuțică și mulți cititori. Ai prieteni nemaipomeniți în lumea ta și cămila Suzi îți este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie și cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat”, spunea Ioana Pârvulescu în „Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin”.
„Cartea cu Apolodor” a participat la un turneu în Arizona, SUA, la invitația Arizona State University, un turneu în Franța, iar apoi a participat la Festivalul Culturii Române de Flennek la Bialystok. Totodată, spectacolul clujean a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C.
Scenografia: Epaminonda Tiotiu. Sculptura: Florin Marin. Muzica: Corina Sîrbu. Procesare computerizată: Cristian Luchian.
Distribuția: Dana Bonțidean, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.
Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de 4 ani.
Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11:00, pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” este programat spectacolul „Turnulețul”/„A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó.
Este un spectacol de marcă al teatrului clujean, a cărui premieră a avut loc în februarie 1998, fiind reluat în urmă cu doi ani, cu echipa tinerilor actori ai secției maghiare.
Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő. În distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Péter Izolda și Mostis Balázs.
Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute. Vârsta minimă recomandată este de 2 ani.