Arhimandritul Nectarie Petre este noul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale

de | iul. 4, 2023

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales marți pe Arhimandritul Nectarie Petre în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

Episcopul vicar ales prin vot secret îndeplinește din anul 2017 funcția de Exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale.

Noul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Nectarie de Britania.

Pe același post a candidat și Protosinghelul Simeon Mureșan, stareţ şi duhovnic al Mănăstirii  „Adormirea Maicii Domnului” din Vilar, Franța.

Noul episcop vicar Nectarie se va alătura în misiune Preasfințitului Părinte Marc Nemțeanul, care deține funcția de episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale din anul 2005. Ambii episcopi vicari își vor desfășura activitatea sub coordonarea Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.

Arhimandritul Nectarie Petre

Arhimandritul Nectarie (Nicolae) Petre este Exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale din octombrie 2017 și vicar eparhial al aceleiași Arhiepiscopii din ianuarie 2020.

Părintele Arhimandrit s-a născut pe 11 ianuarie 1980. Studiile de licență, master și doctorat, le-a desfășurat la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge” din Paris.

A realizat teza de doctorat cu tema „Le sacrement de la pénitence – l’histoire du rite en Roumanie et sa théologie dans l’Eglise Orthodoxe” (Taina spovedaniei – istoria dezvoltării rânduielii pe teritoriile române și teologia sa în Biserica Ortodoxă) sub îndrumarea Părintelui Prof. Dr. Nicolas Ozoline, pe care a susținut-o în 2012.

În anul 1996 a fost închinoviat frate la Mănăstirea Crasna, iar în 2000 a fost tuns în monahism cu numele de Nectarie la același așezământ monahal. În perioada 2010 – 2017 a fost Stareț al Mănăstirii Crasna.

Vezi mai multe detalii în CV-ul viitorului ierarh.

Foto credit: Basilica.ro  / Mircea Florescu

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Măsuri canonice împotriva corupției | Comunicat de presă

Măsuri canonice împotriva corupției | Comunicat de presă

Măsuri privind hirotonia şi numirea în parohii Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a învățat limpede că „nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va disprețui; nu puteți...