Atelier de pictură la Parohia Berchieşu

de | aug. 15, 2016 | Activități parohiale

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, pe lângă intensificarea programului religios dedicat cinstirii Maicii Domnului, prin slujba Paraclisului şi a meditaţiilor duhovniceşti  referitoare la Faptele milei trupeşti, precum şi Faptele milei sufleteşti, în Parohia Berchieşu păstorită de pr. Florin Negru au avut loc o serie de activităţi cu tinerii.

Pe lângă activităţile desfăşurate în aer liber, activităţi sportive, a avut loc sâmbătă, 13 august, şi un atelier de pictură, la care au participat copiii parohiei noastre. Aceştia, îndrumaţi de doamna preoteasă Carmen Negru, au realizat icoane cu chipul Maicii Domnului, pe care le-au pictat cum au ştiut ei mai bine. De asemenea la final s-a realizat şi un clasament al celor mai frumoase lucrări, acestea fiind expuse într-o expoziţie la Slujba Paraclisului, putând fii admirate de către cei prezenţi la biserică. Totodată părintele paroh le-a spus o poveste, de unde copiii au învăţat faptul că munca noastră trebuie sa fie una corectă şi cinstită, şi că întotdeauna să ne punem nădejdea în Bunul Dumnezeu, doar astfel putem reuşii în viaţă, pentru că ,,omul chibzuieşte, iar Dumnezeu rânduieşte”. La final toţii copii au fost răsplătiţi cu daruri dulci din partea parohiei.

Astfel de activiţăţi au loc în parohia noastră şi cu alte ocazii, având scopul de a face prezentă în conştiinţa copiilor dorinţa de a participa la slujbele bisericii, precum şi faptul că Dumnezeu este real prezent în viaţa noastră.

Articol realizat de părintele paroh Florin Negru

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...