Ateliere de meşteşuguri tradiţionale pentru elevi, găzduite de Muzeul Municipal Dej

de | aug. 12, 2023

În ultima săptămână din vacanța de vară, zeci de elevi din Dej se vor putea familiariza cu lumea satului de altădată. Ei vor participa, în perioada 4 – 8 septembrie 2023, la o serie de ateliere de meșteșuguri tradiționale, găzduite de Muzeul Municipal Dej, unde vor putea să viziteze și Colecția de Artă Populară și Etnografie din cadrul instituției.

În cadrul manifestării, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Muzeul Municipal Dej din subordinea Primăriei Municipiului Dej, se desfășoară ateliere zilnice, care au ca activitate principală familiarizarea tinerei generații cu meșteșugurile tradiționale, precum: modelaj- ceramică, confecționat podoabe, păpuși și măști, dar și ateliere de gastronomie. Totodată, tinerii vor putea viziona și filme documentare etnografice, realizate de CJCPCT Cluj.

Activitățile au loc sub îndrumarea profesoarelor Daniela Katona și Mariana Selin, iar participarea este gratuită, în limita a 20 de copii pe zi. Informații și înscrieri, la Muzeul Municipal Dej.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj se bucură de o bună colaborare cu Muzeul Municipal Dej, coordonator Constantin Albinetz, muzeografi Cristina Tudor și Ovidiu Rus, prin dezvoltarea unor proiecte comune, care au ca activitate principală deprinderea de către tânăra generație a meșteșugurilor, tradițiilor și obiceiurilor populare.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Mineralia – Agatul, formă și culoare, la MET

Mineralia – Agatul, formă și culoare, la MET

Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET), invită publicul clujean la expoziția „Mineralia”, în cadrul căreia, dintre cele mai diverse produse ale lumii minerale, agatul ocupă unul dintre primele locuri. Diversitatea sa remarcabilă este dată de culorile, structura și...

Pinocchio, eroul primelor spectacole din decembrie la Teatrul „Puck”

Pinocchio, eroul primelor spectacole din decembrie la Teatrul „Puck”

Micii spectatori clujeni sunt așteptați în următoarele zile la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la două reprezentații ale spectacolului „Pinocchio”, după Carlo Collodi, în regia lui Călin Mocanu. Prima reprezentație din această serie va avea loc duminică, 3...