Ateliere de meşteşuguri tradiţionale pentru elevi, găzduite de Muzeul Municipal Dej

de | aug. 12, 2023

În ultima săptămână din vacanța de vară, zeci de elevi din Dej se vor putea familiariza cu lumea satului de altădată. Ei vor participa, în perioada 4 – 8 septembrie 2023, la o serie de ateliere de meșteșuguri tradiționale, găzduite de Muzeul Municipal Dej, unde vor putea să viziteze și Colecția de Artă Populară și Etnografie din cadrul instituției.

În cadrul manifestării, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Muzeul Municipal Dej din subordinea Primăriei Municipiului Dej, se desfășoară ateliere zilnice, care au ca activitate principală familiarizarea tinerei generații cu meșteșugurile tradiționale, precum: modelaj- ceramică, confecționat podoabe, păpuși și măști, dar și ateliere de gastronomie. Totodată, tinerii vor putea viziona și filme documentare etnografice, realizate de CJCPCT Cluj.

Activitățile au loc sub îndrumarea profesoarelor Daniela Katona și Mariana Selin, iar participarea este gratuită, în limita a 20 de copii pe zi. Informații și înscrieri, la Muzeul Municipal Dej.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj se bucură de o bună colaborare cu Muzeul Municipal Dej, coordonator Constantin Albinetz, muzeografi Cristina Tudor și Ovidiu Rus, prin dezvoltarea unor proiecte comune, care au ca activitate principală deprinderea de către tânăra generație a meșteșugurilor, tradițiilor și obiceiurilor populare.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Nu am om”, spune, lipsit de ajutorul semenilor, slăbănogul de la scăldătoarea Vitezdei. Împovărat nu doar de neputința trupească, ci și de apăsarea singurătății printre oameni, de orbirea și neștiința că „unul altuia suntem mădulare”, e alinat cu mângâierea minunată...

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Sărbătoarea copilăriei începe la Filarmonica clujeană marți, 28 mai 2024 (Colegiul Academic) o dată cu spectacolul Punguța cu doi bani în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” sub bagheta dirijoarei-moderatoarei Dalma Toadere. Bilete disponibile...