Ateliere gratuite de împletit cruciulițe, metaniere și brățări

de | iun. 22, 2015 | Activități parohiale

Tinerii clujeni pot învăța gratuit cum se realizează cruciulițele, metanierele sau brățările. Aceasta în cadrul unor ateliere practice, care se desfășoară pe parcursul săptămânii, în mai multe parohii clujene sau la sediul Seminarului Teologic Ortodox din municipiu.

 

„Săptămâna Atelierelor” este organizată de Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj și face parte din proiectul ”Tinerii Ortodocși Împreună pentru Viitorul Europei”, derulat cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Luni, 22 iunie, de la ora 19.00, va avea loc atelierul de cruciulițe, ce se va desfășura la biserica parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Mănăștur, str. Govora nr. 19.
Marți, 23 iunie, de la aceeași oră, tinerii pot participa la atelierul de confecționat brățări și cruciulițe. Acesta va avea loc la biserica parohiei ”Sfântul Alexandru” de pe Bulevardul Muncii nr. 8.
Miercuri, joi și vineri, de la ora 17.00, atelierele de brățări și cruciulițe se vor desfășura la Seminarul Teologic Ortodox din Piața Avram Iancu, nr.  18.
cruci

Potrivit președintelui Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, Radu Copil, aceste ateliere se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani și sunt o pregătire pentru Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, ce va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 4-7 septembrie 2015.

Pentru o bună organizare, înscrierile se fac telefonic, printr-un sms, la numărul de telefon 0757 048 575 (Alexandra Maior) cu cel puțin 3 ore înainte de debutul atelierului din ziua respectivă.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...