Bătălia Cărților, un concurs de promovare a lecturii de plăcere în rândul tinerilor

de | mart. 31, 2021

Concursul Național de Lectură „Bătălia Cărților”, care are ca scop promovarea lecturii de plăcere în rândul copiilor și adolescenților, a fost lansat marți, 30 martie 2021 la Cluj-Napoca.  Ajunsă la cea  de-a VIII-a ediție, competiția organizată de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” se va derula până în luna septembrie, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și va fi organizată în mai multe biblioteci publice din țară și la Chișinău, în Republica Moldova.

Concursul, care are ca slogan „Lectura te face învingător!”,  este organizat pentru trei categorii de vârstă: copii, adolescenți și adulți. Copiii și adolescenții au posibilitatea să citească în limbile română și engleză, iar adulții în limbile română și maghiară. Participanții au de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o fișă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în „carnetul de lectură”. La final, cartea cu cel mai mare număr de puncte va fi desemnată „Cartea anului”.

Potrivit organizatorilor, finala concursului „Bătălia cărților” va avea loc în luna octombrie și va cuprinde dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”. Pentru adulți, „Bătălia cărților” se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice în care se discută titlurile propuse pentru lectură, iar la final se votează „Cartea anului”. Înscrierea se poate face la toate secțiile și filialele bibliotecii, prin completarea unui Formular de înscriere.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură