Binecuvântare arhierească, pentru credincioșii din cartierul clujean Dâmbul Rotund

de | dec. 28, 2017

Credincioșii Parohiei ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul clujean Dâmbul Rotund au primit de Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Ierarhul a fost prezent în parohia păstorită de preoții Alexandru Ciui și Mihai Pop duminică, 24 decembrie 2017.

Potrivit rânduielii, Părintele Mitropolit a fost întâmpinat de soborul de preoți dimpreună cu credincioșii parohiei îndată după ora 9. Apoi, în biserica parohială, începând cu ora 10 s-a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în cadrul căreia Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit și un cuvânt de învățătură intitulat ,,Așteptare nedezmințită” în care a evidențiat împlinirea profețiilor Vechiului Testament în Persoana Pruncului Dumnezeiesc născut în ieslea Betleemului.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, spre bucuria credincioșilor prezenți, mulți dintre ei îmbrăcați în costumul tradițional, a fost hirotonit diacon tânărul teolog Ionuț Sdrăbău. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost cântate de corul parohial. Cu această ocazie, toți cei prezenți au ascultat cu bucurie tradiționalul concert de colinde al corului sub coordonarea profesorului Vasile Gocan.

După încheierea Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit împreună cu soborul de preoți și diaconi a binecuvântat noua casă parohială pe care credincioșii alături de preoții parohiei au construit-o recent. În semn de apreciere și mulțumire pentru coordonarea lucrărilor de edificare a casei parohiale fostul paroh, în prezent preot pensionar, părintele Augustin Bora a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei ,,Crucea Arhiepiscopală”. De asemenea, membrilor Consiliului Parohial le-au fost acordate diplome de aleasă cinstire.

În final, părintele Alexandru Ciui, protopopul de Cluj II și parohul bisericii a adus mulțumirile cuvenite: ,,Îi mulțumim lui Dumnezeu în primul rând pentru purtarea de grijă pe întreg parcursul lucrărilor de construcție a casei parohiale. De asemenea îi mulțumim Înaltpreasfinției Sale, Părintelui Mitropolit, pentru prezența, slujirea, cuvântul de învățătură și binecuvântarea Sa. Le mulțumim tuturor credincioșilor noștri și tuturor celor care ne-au ajutat ca să ducem la bun sfârșit lucrările la casa parohială. Acest moment solemn din ajunul Crăciunului anului 2017 încununează mai multe activități culturale, catehetice și gospodărești care au fost desfășurate în parohia noastră. În consens cu anul comemorativ al mărturisitorilor și apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului l-am comemorat și noi în acest an pe ctitorul primei biserici parohiale și unul dintre primii slujitori din Dâmbul Rotund, părintele Gavril Relea, cel care a stat cinci ani de zile în temniță din cauza credinței și misiunii sale. De asemenea amintim de activitățile cu copiii și tinerii parohiei. Pe tărâm administrativ ne bucurăm de zidirea casei parohiale care astăzi a fost sfințită și a Centrului Catehetic atât de necesar activităților cu tinerii”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...