Bucurie pentru copiii bolnavi, din parohia Telcișor

de | dec. 10, 2016

Continuând tradiția din anii precedenti, în această perioadă a Postului Nașterii Domnului, în Parohia Ortodoxă Telcișor din Protopopiatul Năsăud, s-au desfășurat o serie de acțiuni filantropice  în care au fost implicați tinerii și copiii din parohie,  precum şi alţi elevi şi cadre didactice de la Liceul Tehnologic Telciu, a transmis pentru radio Renașterea, pr. Ovidiu Tofan.

Beneficiari ai proiectelor educative implementate la Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din parohia amintită, tinerii și copiii sub îndrumarea părintelui Tofan Vasile Ovidiu, parohul din Telcișor, au luat parte la ajutorarea unor credicioși din localitate dar și a unor persoane asistate din diferite instituții ale județului Bistrița-Năsăud, în special copii. În acest sens, celor implicați, li s-a vorbit despre milostenie, bunătate și ajutorarea celui aflat în lipsă, fiind îndemnaţi la fapta cea bună, urmând sfatul Sfintei Scripturi, ,, Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Pildele lui Solomon 22,6).

În atelierele de creație desfășurate la Şcoală şi în lăcașul de cult, fiecare a confecționat felicitări și alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă. Din cutia milei, donaţii ale câtorva credincioşi, agenţi economici şi autorităţi locale, tinerii au pregătit 50 de cadouri și pachete conținând dulciuri, fructe, produse de igienă precum şi diferite produse alimentare. Apoi, îmbrăcați în straie populare, împreună cu preotul lor şi doamnele profesoare Vlaşin Mihaela şi Husu Monica, în seara de 6 decembrie, de Moş Nicolae, cadourile au fost  împărţite copiilor bolnavi internați la Spitalul ,,George Trifon” din Năsăud, precum și celor 30 de copii aflați la Centrul de Plasament  din aceeaşi localitate.

Bucuria a fost desăvârşită printr-un program de colinde, oferit copiilor de grupul de colindătoare din Telcişor. Întregul program filantropic al parohiei amintite, va continua pe tot parcursul Postului Naşterii Domnului, prin vizitarea unor familii din Telcişor, aflate în pragul sărăciei şi a copiilor internaţi la Preventoriului TBC din Ilișua.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...