Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

de | apr. 22, 2024

Este în plină desfășurare apelul lansat de Academia Română de acordare a burselor pentru elevii cu rezultate școlare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Inițiativa face parte din proiectul „Academia Română în dialog cu tinerii“ și vizează susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit.

Astfel, prestigioasa instituție doreşte să identifice elevii cu rezultate de excepţie, care au nevoie de sprijin financiar pentru continuarea studiilor la nivel de excelenţă. Elevii selectaţi pentru bursele şcolare 2024-2025 vor avea oportunitatea de a participa şi la şcoala de vară organizată de Academia Română, la Centrul Cultural şi de Dezvoltare Durabilă „Țara Haţegului-Retezat”, cu durata de o săptămână, unde se vor întâlni cu membri ai Academiei Române şi vor lua parte la diverse excursii tematice.

Dosarele de candidatură vor fi transmise până cel târziu la data de 30 aprilie şi trebuie să cuprindă: o scurtă scrisoare motivaţională a elevului aplicant; copii după diplomele care certifică rezultatele obţinute la olimpiadele judeţene, naţionale şi/sau internaţionale; un document din care să reiasă situaţia şcolară din ultimii doi ani, emis de unitatea şcolară; o declaraţie pe proprie răspundere din partea susţinătorului legal, care să ateste situaţia materială. Informații complete despre criteriile de selecție regăsim pe site-ul oficial al Academiei Române.

Despre acest subiect, dar și despre ceea ce pregătește Institutul de Istorie George Barițiu al Academiei Române pentru a marca semnificația „Anului 2024 – Anul Avram Iancu”, am vorbit cu invitatul nostru acad. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române, director al Institutului de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca și președinte al comisiei mixte de istorie româno-maghiară.

Vă invităm să ascultați întreg interviul.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Vizitând orașul Bistrița, toate drumurile conduc înspre cea mai veche bisrică din nord-vestul Transilvaniei (sec. al XIII-lea), denumită și cunoscută deopotrivă de localnici și de turiști, drept „Biserica de la Coroana”. Având hramul „Intrarea în biserică a Maicii...

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...