Calea Crucii, calea mântuirii. Pr. Ioan Chirilă, în Parohia Dej 1

de | mart. 14, 2018

În Duminica a III-a din Postul Sfintelor Paști, numită și Duminica Sfintei Cruci, la Parohia  Ortodoxă Dej I, cu Hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Municipiul Dej, invitat de seamă a fost părintele Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și profesor de Vechiul Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă.
Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de părintele profesor alături de părintele paroh Gavril Chirilă și de preotul slujitor Iuliu–Teodor Leach.

Părintele Ioan Chirilă, a rostit un ales cuvânt de învățătură, în care a reamintit credincioșilor faptul că: ,,Evanghelia este adresată întregii făpturi iar cuvintele Evangheliei au scopul de a aduce spre oameni mesajul lui Dumnezeu și de a-i încorpora în Împărăția lui Dumnezeu. Calea Curcii nu este una ușoară, ci de multe ori este presărată cu greutăți și încercări, dar direcția este una sigură și anume, cea care duce la Împărăția lui Dumnezeu, care mântuiește. Cuvintele Evangheliei și asumarea crucii lui Hristos, prin punerea lor în practică, aduc tuturor darul asemănării atât în făptură cât și în tot ceea ce ne înconjoară, iar asemănarea este revărsare de rai. Raiul se deschide întotdeauna prin Cruce și rămâne mereu o lepădare de sine, adică un dincolo de Cruce, în Înviere.”

 ,,Vizita părintelui profesor Ioan Chirilă se înscrie în proiectul care se desfășoară pe perioada Postului Mare în comunitatea noastră parohială, prin care ne-am propus ca în fiecare Duminică din Postul Mare să avem ca invitat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, un cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.”, a subliniat părintele Iuliu-Teodor Leach, inițiatorul acestui proiect catehetic.
La final, părintele Iuliu–Teodor Leach a adresat multumiri, în primul rând lui Dumnezeu, apoi Părintelui Profesor Ioan Chirilă, precum și tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.