Calendarul bisericesc pe anul 2024, în magazinele Arhiepiscopiei Clujului

de | nov. 29, 2023

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului pune la dispoziția credincioșilor 5 tipuri de calendare bisericești pe anul 2024: calendar de perete coală, calendar agendă, calendar de perete cu spirală – format A3 și A4, și calendar de birou.

Calendarele bisericești, expresie iconografică a timpului, au fost tipărite la Tipografia Renașterea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și pot fi achiziționate de la magazinele bisericești din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla, Huedin, Bistrița, Beclean și Năsăud, și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei noastre.

Designul și grafica calendarelor au fost realizate în concordanță cu tematica  omagială și comemorativă a anului 2024, declarat în Patriarhia Română „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginți”.

Astfel, pe calendarul de perete tip coală este imprimată icoana „Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”, icoană pictată pe lemn de către iconarul Gabriel Ștefan Solomon, dar și medalioane cu centre socio-medicale din cadrul eparhiei noastre.

Calendarul tip agendă, pe lângă textul propriu-zis, cuprinde datele de contact ale membrilor administrației eparhiale, școlilor teologice, protopopiatelor, așezămintelor monahale și centrelor misionar-sociale din cuprinsul Eparhiei Clujului. Imaginea de pe prima copertă reprezintă icoana „Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”, iar imaginea de pe ultima copertă ilustrează Așezământul social „Sfântul Siluan Athonitul”, Case de tip familial pentru copii, din localitatea Dorolea, com. Livezile, jud. Bistrița-Năsăud.

Calendarul de perete cu spirală, în cele două formate A3 și A4, și calendarul de birou cuprind reprezentări iconografice ale Sfinților tămăduitori fără de arginți.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului
Pr. Cornel Coprean

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...

2025 a fost declarat Anul Centenar al Patriarhiei Române

2025 a fost declarat Anul Centenar al Patriarhiei Române

Camera deputaților a adoptat marți un proiect de lege prin care anul 2025 a fost declarat la nivel național Anul Centenar al Patriarhiei Române. Proiectul a fost conceput în contextul în care, în 2025, Biserica Ortodoxă Română va împlini 140 de ani de la recunoașterea...

CTP – Mai mulți pensionari au dreptul la abonament gratuit

CTP – Mai mulți pensionari au dreptul la abonament gratuit

Primăria Municipului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A  anunţă ca s-au  majorat plafoanele  de la care pensionarii au dreptul la abonament gratuit și invită pensionarii, persoanele peste 70 de ani si cetatenii de onoare la Centrele de vanzare...