Campania filantropică „Dăruiește pentru un zâmbet”, în parohia năsăudeană Telcișor

de | dec. 18, 2019 | Activități parohiale

Credincioșii parohiei Telcișor, Protopopiatul Năsăud, alături de elevii Liceului Tehnologic Telciu, au reușit să le facă Sărbătorile de iarnă mai frumoase copiilor nevoiași, celor internați în spitale și vârstnicilor.

Astfel, în urma campaniei filantropic, „Dăruiește pentru un zâmbet”, lansată la începutul Postului Crăciunului, mulţi oameni generoși din parohie și-au oferit ajutorul, au donat bani, alimente și jucării. De asemenea, elevii, în atelierele de creație desfășurate la școală, au confecționat felicitări și alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă. Tinerii din parohie au pregătit peste 160 de cadouri și pachete cu dulciuri, fructe, alimente, produse de igienă și jucării. Toate acestea au ajuns zilele trecute la copiii din Centrul de Plasament Beclean,  la persoanele vârstnice aflate în cadrul Centrului  din localitatea Nușeni, Bistrița-Năsăud, precum și pentru copiii internați la secția Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc „George Trifon” din Năsăud. Darurile au fost împărțite de copii, alături de învățătoare și împreună cu părintele Ovidiu Tofan.  Bucuria a fost desăvârşită printr-un program de colinde, oferit celor singuri și întristați de micuții colindători.

„A fost o lecție de viață pe care am învățat-o de la cei mici: să trăim senin și să ne bucurăm unii de ceilalți ! E important să-i învăţăm pe cei mici să dăruiască un zâmbet, respect, atenţie și iubire, fără să aştepte nimic în schimb”, a declarat învățătoarea Valerica Gril.

„Am încercat să aducem bucurie în sufletele celor care așteaptă Crăciunul fără cei dragi aproape. Sunt convins că Maica Domnului, împreună cu Pruncul Iisus, este alături de ei. Noi  ne bucurăm că le-am trecut pragul, dar și de frumoasa colaborare cu Școala Gimnazială din Telcișor și cu Liceul Tehnologic din Telciu”, a precizat părintele Ovidiu Tofan.

Acțiunile filantropice vor continua în parohia năsăudeană Telcișor pe tot parcursul Postului Naşterii Domnului, prin vizitarea unor familii sărace  din localitate şi a copiilor internaţi la Spitalul Orășenesc „George Trifon” din Năsăud.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...