Campania filantropică „Dăruiește pentru un zâmbet”, în parohia năsăudeană Telcișor

de | dec. 18, 2019

Credincioșii parohiei Telcișor, Protopopiatul Năsăud, alături de elevii Liceului Tehnologic Telciu, au reușit să le facă Sărbătorile de iarnă mai frumoase copiilor nevoiași, celor internați în spitale și vârstnicilor.

Astfel, în urma campaniei filantropic, „Dăruiește pentru un zâmbet”, lansată la începutul Postului Crăciunului, mulţi oameni generoși din parohie și-au oferit ajutorul, au donat bani, alimente și jucării. De asemenea, elevii, în atelierele de creație desfășurate la școală, au confecționat felicitări și alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă. Tinerii din parohie au pregătit peste 160 de cadouri și pachete cu dulciuri, fructe, alimente, produse de igienă și jucării. Toate acestea au ajuns zilele trecute la copiii din Centrul de Plasament Beclean,  la persoanele vârstnice aflate în cadrul Centrului  din localitatea Nușeni, Bistrița-Năsăud, precum și pentru copiii internați la secția Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc „George Trifon” din Năsăud. Darurile au fost împărțite de copii, alături de învățătoare și împreună cu părintele Ovidiu Tofan.  Bucuria a fost desăvârşită printr-un program de colinde, oferit celor singuri și întristați de micuții colindători.

„A fost o lecție de viață pe care am învățat-o de la cei mici: să trăim senin și să ne bucurăm unii de ceilalți ! E important să-i învăţăm pe cei mici să dăruiască un zâmbet, respect, atenţie și iubire, fără să aştepte nimic în schimb”, a declarat învățătoarea Valerica Gril.

„Am încercat să aducem bucurie în sufletele celor care așteaptă Crăciunul fără cei dragi aproape. Sunt convins că Maica Domnului, împreună cu Pruncul Iisus, este alături de ei. Noi  ne bucurăm că le-am trecut pragul, dar și de frumoasa colaborare cu Școala Gimnazială din Telcișor și cu Liceul Tehnologic din Telciu”, a precizat părintele Ovidiu Tofan.

Acțiunile filantropice vor continua în parohia năsăudeană Telcișor pe tot parcursul Postului Naşterii Domnului, prin vizitarea unor familii sărace  din localitate şi a copiilor internaţi la Spitalul Orășenesc „George Trifon” din Năsăud.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.