Cartea „Bucuria Credinței – Părintele Episcop Vasile Flueraș la 70 de ani”, prezentată în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | feb. 17, 2019

Volumul „Bucuria Credinței – Părintele Episcop Vasile Flueraș la 70 de ani”, a fost prezentat duminică, 17 februarie 2019, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc imediat după Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți, la care a luat parte și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

„După cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Vasile Someșanul de la sfârșitul Sfintei Liturghii, cercetătorul științific Mircea Abrudan a făcut o prezentare a cărții, iar la final, în numele clerului și credincioșilor din Mănăștur, i-am înmânat drept mărturie a recunoștinței și dragostei filiale, o icoană a Maicii Domnului, pictată pe sticlă, în tradiția noastră transilvăneană. La eveniment au participat câteva personalități marcante ale culturii clujene, printre care domnul prorector Ioan Bolovan, membru al Academiei Române, distins profesor și o voce importantă a urbei noastre. După lansarea cărții, o mulțime de credincioși,  aproape o oră, au stat să ia binecuvântare de la acest îndrăgit ierarh al Bisericii noastre, și privilegiați de faptul că îl avem în mijlocul nostru, l-au întâmpinat cu o mare de flori, iar întreaga biserică i-a cântat La mulți ani”, a precizat părintele paroh Dan Hognogi, protopop de Cluj I.

Volumul „Bucuria Credinței – Părintele Episcop Vasile Flueraș la 70 de ani” a apărut la Editura Renașterea și a fost îngrijit de un colectiv de colaboratori și ucenici de-ai Preasfinției Sale, în frunte cu părintele Petru-Ioan Ilea. Cartea a fost lansată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de Anul Nou, în preajma aniversării a 70 de ani de viață a Preasfințitului Vasile. Aceasta conține aspecte ale vieții și activității ierarhului, precum și mărturii ale diferitor persoane care au intrat în contact cu părintele episcop, sau fii duhovnicești. Este vorba de peste 150 de evocări, deschise prin cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. În carte i-au adresat mesaje Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alți ierarhi membri ai Sfântului Sinod, oameni de cultură, teologi și alți cunoscuți. La sfârșit este prezentată activitatea sa pastorală și un breviar fotografic.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...