Cartea „Povestiri biblice” va fi lansată la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | dec. 13, 2021 | Cultură

Volumul „Povestiri biblice” este semnat de scriitorul clujean Ioan Ciorca și va fi prezentat marți,  14 decembrie 2021, de ora 16:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca.

Apărută la Editura Ecou Transilvan, în condiții grafice de excepție, cartea, după cum afirmă chiar scriitorul, ”se adresează nu doar copiilor, ci tuturor creștinilor, fiind o întoarcere spre valorile creștine, în aceste vremuri în care legile oamenilor tind a înlocui legile lui Dumnezeu”.

Volumul cuprinde patru povestiri, bogat ilustrate, adaptate în versuri.

 „Este vorba despre povestea lui Rut, a împărătesei Estera, a profetului Iona și a lui Iuda. Fiecare povestire beneficiază de câte un scurt cuvânt introductiv, precum și morala care se desprinde din ele. Poveștile nu au fost alese întâmplător, ci datorită învățămintelor pe care le cuprind”, precizează autorul.

Cartea „Povestiri biblice” va fi lansată la Muzeul Mitropoliei Clujului

Lucrarea beneficiază de o prefață din partea pr. lect. univ. dr. Bogdan Ivanov.

Reamintim că, abordând aceeași tematică, scriitorul clujean Ioan Ciorca s-a remarcat prin realizarea cărții „Biblia în versuri”.

Volumul, însumând 1886 de pagini, reprezintă prima adaptare integral în versuri, cuprinzând cele 66 de cărți ale Scripturii, din Vechiul și Noul Testament.

Ultimele articole

Bolile de inimă, între prevenție și tratament

Bolile de inimă, între prevenție și tratament

Ediția de săptămâna aceasta a dialogului cu pr. dr. Bogdan Chiorean, medic și preot, directorul Centrului de îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie”, din Cluj-Napoca, o dedicăm bolilor de inimă. Știați că, la nivel mondial, peste 18 milioane de oameni mor anual din cauza...

Mai multe din Cultură
Editura Renașterea la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Editura Renașterea la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului participă, și în acest an, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Vineri, 16 septembrie, editura noastră invită publicul iubitor de lectură la lansarea volumului „Parabolele Domnului” al...

Peste 17.000 de spectatori la WonderPuck 2022

Peste 17.000 de spectatori la WonderPuck 2022

De-a lungul unui weekend în care dress code-ul a constat în umbreluțe colorate, pelerine și cizme de ploaie, Festivalul Stradal WonderPuck a reunit un număr impresionant de spectatori. Peste 17.000 de persoane s-au bucurat de-a lungul a trei zile de spectacole de...