Cartea „Povestiri biblice” va fi lansată la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | dec. 13, 2021

Volumul „Povestiri biblice” este semnat de scriitorul clujean Ioan Ciorca și va fi prezentat marți,  14 decembrie 2021, de ora 16:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca.

Apărută la Editura Ecou Transilvan, în condiții grafice de excepție, cartea, după cum afirmă chiar scriitorul, ”se adresează nu doar copiilor, ci tuturor creștinilor, fiind o întoarcere spre valorile creștine, în aceste vremuri în care legile oamenilor tind a înlocui legile lui Dumnezeu”.

Volumul cuprinde patru povestiri, bogat ilustrate, adaptate în versuri.

 „Este vorba despre povestea lui Rut, a împărătesei Estera, a profetului Iona și a lui Iuda. Fiecare povestire beneficiază de câte un scurt cuvânt introductiv, precum și morala care se desprinde din ele. Poveștile nu au fost alese întâmplător, ci datorită învățămintelor pe care le cuprind”, precizează autorul.

Cartea „Povestiri biblice” va fi lansată la Muzeul Mitropoliei Clujului

Lucrarea beneficiază de o prefață din partea pr. lect. univ. dr. Bogdan Ivanov.

Reamintim că, abordând aceeași tematică, scriitorul clujean Ioan Ciorca s-a remarcat prin realizarea cărții „Biblia în versuri”.

Volumul, însumând 1886 de pagini, reprezintă prima adaptare integral în versuri, cuprinzând cele 66 de cărți ale Scripturii, din Vechiul și Noul Testament.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...

Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

Duminică, 18 februarie, și marți, 20 februarie, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției: „Crăiasa Zăpezii”. De asemeni, sâmbătă, 17 februarie, pe aceeași scenă...