Vernisaj de expoziție, lansare de carte și concert pascal, sâmbătă la Memorialul Gherla

de | mai 10, 2024

Memorialul Gherla organizează sâmbătă, 11 mai 2024, o întâlnire ce cuprinde sculptură, desen, frescă, literă scrisă și muzică.

Evenimentul va debuta la ora 19.00 și cuprinde o expoziție și o lansare de carte a artistului Andrei Bălan, precum și un concert pascal.

Vor fi prezentate publicului albumul de pictură „Adevărul care ne privește”, despre care va vorbi Părintele Profesor Ioan Bizău, și expoziția „Explorând Sacralitatea prin Sculptură”, care va fi prezentată de artistul Cătălin Maier, ambele aparținând artistului plastic și muzicianului  Andrei Bălan.

Momentul muzical intitulat: „Predică pentru păsări” va debuta la ora 20.00, și va fi susținut la fluiere și instrumente de suflat, de muzicienii Călin Torsan și Andrei Bălan

În Sâmbăta Luminată, când nu se săvârșesc parastase, la o săptămână după apăsătoarea și minunata taină a trecerii Mântuitorului prin Iad, Memorialul Gherla vă invită la o altfel de pomenire, o împreună-căutare-și-descoperire a sacrului prin și în chipul artei. Despre Pustnici, Rugători ascunși, despre mădularele și mințile încercate diavolește de ighemonii reeducării din temnițele comuniste, despre Zugrăvirea Altarului și chiar o „Predică pentru păsări”: iată temele evenimentului artistic la care vă așteptăm pentru o întâlnire cu sculptura, desenul, fresca, litera scrisă și muzica.
Datorăm această seară excepțională unor prieteni ai Memorialului, artistul plastic și muzicianul Andrei Bălan, autorul expoziției de sculptură și al albumului „Adevărul care ne privește”, muzicianului Călin Torsan, care aduce fluierile și instrumentele de suflat în duhul primăverii, precum și invitaților lor, Părintele Profesor Ioan Bizău, care ne va tălmăci buna așezare a unui altar, și artistul Cătălin Maier, care însoțește cu desenele sale expoziția.
Vernisaj de expoziție, lansare de carte și concert pascal: un prilej binecuvântat pentru a vizita sâmbătă Memorialul Gherla, a transmis Protosinghelul Grigorie Benea, starețul Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici” Memorialul Gherla.
Intrarea la eveniment este liberă.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
Noaptea Muzeelor la Sate se va desfășura anul acesta pe 31 august

Noaptea Muzeelor la Sate se va desfășura anul acesta pe 31 august

Noaptea Muzeelor la Sate anunță startul înscrierilor la a doua ediției a nocturnei muzeale dedicate exclusiv patrimoniului cultural din spațiul rural românesc. Entitățile muzeale și culturale care doresc să participe la ediția a doua a evenimentului, pot solicita fișa...

Opera Aperta 2024 la Cluj-Napoca

Opera Aperta 2024 la Cluj-Napoca

Între 25 și 30 iunie, Opera Aperta transformă Clujul într-o scenă vibrantă. Spectacole de renume, un musical ecranizat și premiat cu Oscar, serenade la balcon, o selecție eclectică de artiști din țară și din străinătate. Din balcoanele unor clădiri emblematice ale...

Concert simfonic – dirijor Azim Karimov

Concert simfonic – dirijor Azim Karimov

Vineri, 14 iunie 2024, ora 19, Abonament 30 Colegiul Academic Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” Azim Karimov dirijor Valentin Șerban vioară   Édouard Lalo Simfonia spaniolă pentru vioară și orchestră Serghei Rahmaninov Dansurile simfonice, op. 45 Prezent...