Centenarul Marii Uniri, în Parohia Sebiș

de | oct. 30, 2018 | Activități parohiale

În Anul Centenarului Marii Uniri, credincioşii din Parohia Sebiş, Protopopiatul Bistriţa, s-au bucurat duminică de un eveniment cu totul aparte. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  ANDREI şi cu participarea părintelui protopop  Alexandru Vidican, aici s-a desfăsurat un amplu concert de Pricesne şi Cântece Patriotice, sub egida Cenaclului „Lumină Lină” din Sibiu, coordonat de pr. Cătălin Dumitrean.

Acesti oameni minunaţi au prezentat un repertoriu în care spiritul romanesc a vibrat, fiind de admirat modul în care aceştia se adună sub semnul cântecului, pentru a promova istoria şi credinţa.

O surpriză frumoasă a fost prezenţa părintelui  Doru Gheaja de la Alba-Iulia, care cu vocea sa unică şi cu frumoasele sale cântece, dedicate Ardealului, a ridicat oamenii din  sala Căminului Cultural din Sebiş în picioare, făcându-i să fredoneze versurile cântecelor alături de el.

Evenimentul a fost organizat de către Parohia Ortodoxă Română Sebiş, în colaborare cu Primăria Comunei Şieuţ.

Frăţilă Ciprian, ParohiaSebiş

Ultimele articole

Nicu Alifantis la Bistrița Folk 20

Nicu Alifantis la Bistrița Folk 20

Vineri 18 noiembrie 2022, începând cu ora 12.00, Clubul Cultural CoșBook al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud va fi gazda unei noi ediții a programului „Poezia muzicii, muzica poeziei”, invitat fiind maestrul Nicu Alifantis. Vor fi lansate cu acest...

Ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Cluj 1

Ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Cluj 1

Ședința administrativă a preoților din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Cluj s-a desfășurat, marți, 18 octombrie, potrivit tradiției, în istorica biserică de pe strada „Bisericii Ortodoxe”. Și tot conform cutumei, ședința a debutat cu o slujbă Te-Deum, oficiată de...