Centenarul Marii Uniri, în Parohia Sebiș

de | oct. 30, 2018 | Activități parohiale

În Anul Centenarului Marii Uniri, credincioşii din Parohia Sebiş, Protopopiatul Bistriţa, s-au bucurat duminică de un eveniment cu totul aparte. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  ANDREI şi cu participarea părintelui protopop  Alexandru Vidican, aici s-a desfăsurat un amplu concert de Pricesne şi Cântece Patriotice, sub egida Cenaclului „Lumină Lină” din Sibiu, coordonat de pr. Cătălin Dumitrean.

Acesti oameni minunaţi au prezentat un repertoriu în care spiritul romanesc a vibrat, fiind de admirat modul în care aceştia se adună sub semnul cântecului, pentru a promova istoria şi credinţa.

O surpriză frumoasă a fost prezenţa părintelui  Doru Gheaja de la Alba-Iulia, care cu vocea sa unică şi cu frumoasele sale cântece, dedicate Ardealului, a ridicat oamenii din  sala Căminului Cultural din Sebiş în picioare, făcându-i să fredoneze versurile cântecelor alături de el.

Evenimentul a fost organizat de către Parohia Ortodoxă Română Sebiş, în colaborare cu Primăria Comunei Şieuţ.

Frăţilă Ciprian, ParohiaSebiş

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...