Cerc preoţesc în Parohia Leşu II

de | iun. 25, 2018 | Activități parohiale

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonaţi de pr. Iuliu Brici, s-au întâlnit în Duminica a 4-a după Rusalii în Parohia Leşu II din Protopopiatul Năsăud.

Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 14 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Ioan Mihăilă, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul slujbei, pr. Grigore Toader de la Parohia Feldru I a vorbit credincioşilor despre păcat şi a evidenţiat că acesta presupune ruperea legăturii de iubire cu Dumnezeu şi cu semenii. Părintele a subliniat, în acelaşi timp, importanţa pocăinţei în iconomia mântuirii, plecând de la mesajul Sfântului Ioan Botezătorul „Pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia cerurilor” (Mt. 3,2).

Seara duhovnicească de la Leşu continuă activitatea misionară a Cercului preoţesc Ilva Mică şi se înscrie în seria de manifestări religioase prilejuite de hramul bisericii, prăznuit astăzi de sărbătoarea Naşterii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Date istorice – Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Parohia Leşu II

Lucrările la Biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Leşu au debutat în anul 1994, sub îndrumarea preotului Mircea Suciu. La cererea acestuia, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a dispus numirea preotului Ioan Mugurel Urian la data de 15 octombrie 1997 în Parohia Leşu II, nou înfiinţată. În timpul păstoririi lui, au continuat lucrările de finisaj exterior şi interior, urmate de pictura interioară, executată în tehnica tempera de pictorii Emilian Nicula din Cluj şi Horea Indolean din Gherla.

La data de 1 ianuarie 1999, s-a săvârşit pentru prima dată Sfânta Liturghie în biserica nouă. Acesta este momentul în care are loc separarea administrativă a celor două parohii ortodoxe din Leşu.

La finalul lucrărilor, în data de 25 iunie 2000, biserica a fost sfinţită de către P.S. Irineu Pop Bistriţeanul.

pr. Cornel Coprean

Ultimele articole

Care bogat se va mîntui? | Teodor Baconschi

Care bogat se va mîntui? | Teodor Baconschi

Problema raporturilor dintre bogaţi şi săraci, dintre bogăţie şi sărăcie, este o milenară obsesie dureroasă, generatoare de frustrări, de gesturi nesăbuite, dar şi de acţiuni benefice. Conferinţele "Dilema veche" au abordat anul acesta la Cluj-Napoca tema bogăției și...

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...