Cerc preoţesc în Parohia Leşu II

de | iun. 25, 2018

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonaţi de pr. Iuliu Brici, s-au întâlnit în Duminica a 4-a după Rusalii în Parohia Leşu II din Protopopiatul Năsăud.

Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 14 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Ioan Mihăilă, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul slujbei, pr. Grigore Toader de la Parohia Feldru I a vorbit credincioşilor despre păcat şi a evidenţiat că acesta presupune ruperea legăturii de iubire cu Dumnezeu şi cu semenii. Părintele a subliniat, în acelaşi timp, importanţa pocăinţei în iconomia mântuirii, plecând de la mesajul Sfântului Ioan Botezătorul „Pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia cerurilor” (Mt. 3,2).

Seara duhovnicească de la Leşu continuă activitatea misionară a Cercului preoţesc Ilva Mică şi se înscrie în seria de manifestări religioase prilejuite de hramul bisericii, prăznuit astăzi de sărbătoarea Naşterii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Date istorice – Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Parohia Leşu II

Lucrările la Biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Leşu au debutat în anul 1994, sub îndrumarea preotului Mircea Suciu. La cererea acestuia, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a dispus numirea preotului Ioan Mugurel Urian la data de 15 octombrie 1997 în Parohia Leşu II, nou înfiinţată. În timpul păstoririi lui, au continuat lucrările de finisaj exterior şi interior, urmate de pictura interioară, executată în tehnica tempera de pictorii Emilian Nicula din Cluj şi Horea Indolean din Gherla.

La data de 1 ianuarie 1999, s-a săvârşit pentru prima dată Sfânta Liturghie în biserica nouă. Acesta este momentul în care are loc separarea administrativă a celor două parohii ortodoxe din Leşu.

La finalul lucrărilor, în data de 25 iunie 2000, biserica a fost sfinţită de către P.S. Irineu Pop Bistriţeanul.

pr. Cornel Coprean

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...