Cerc preoţesc în Parohia Piatra

de | apr. 11, 2016

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de părintele Dan Vasile, s-au întrunit în Duminica a 4-a din Postul Mare, în data de 10 aprilie 2016, în Parohia Piatra din Protopopiatul Năsăud.

Începând cu ora 17:00, în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 14 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Clapa Ioan, au săvârşit Taina Sfântului Maslu. În cuvântul rostit la finalul slujbei de părintele Cuciovan Vlad de la parohia Aluniş, pornind de la Pilda celor zece fecioare (Matei 25, 1-13), a subliniat importanţa virtuţii fecioriei, acerc-piatra3 privegherii şi a trezviei duhovniceşti în aşteptarea venirii Fiului lui Dumnezeu. Tot în cuvântul adresat credincioşilor, părintele i-a îndemnat la rugăciune şi post, deoarece acestea menţin candela sufletului aprinsă. La final, părintele paroh Clapa Ioan, a mulţumit preoţilor, dar şi credincioşilor pentru prezenţă şi a accentuat importanţa Tainei Sfântului Maslu, dar şi efectele ei terapeutice asupra trupului şi a sufletului.

Seara duhovnicească de la parohia Piatra continuă activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, aceasta fiind prima întâlnire din acest an. Următoarea întrunire a fost planificată în Parohia Săsarm în Duminica a 4-a după Paşti, pe data de 22 mai, a transmis pentru radio Renașterea, corespondentul în protopopiatul Năsăud, pr. Paul Gavriloaie.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...