Cerc preoţesc în Parohia Piatra

de | apr. 11, 2016 | Activități parohiale

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de părintele Dan Vasile, s-au întrunit în Duminica a 4-a din Postul Mare, în data de 10 aprilie 2016, în Parohia Piatra din Protopopiatul Năsăud.

Începând cu ora 17:00, în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 14 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Clapa Ioan, au săvârşit Taina Sfântului Maslu. În cuvântul rostit la finalul slujbei de părintele Cuciovan Vlad de la parohia Aluniş, pornind de la Pilda celor zece fecioare (Matei 25, 1-13), a subliniat importanţa virtuţii fecioriei, acerc-piatra3 privegherii şi a trezviei duhovniceşti în aşteptarea venirii Fiului lui Dumnezeu. Tot în cuvântul adresat credincioşilor, părintele i-a îndemnat la rugăciune şi post, deoarece acestea menţin candela sufletului aprinsă. La final, părintele paroh Clapa Ioan, a mulţumit preoţilor, dar şi credincioşilor pentru prezenţă şi a accentuat importanţa Tainei Sfântului Maslu, dar şi efectele ei terapeutice asupra trupului şi a sufletului.

Seara duhovnicească de la parohia Piatra continuă activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, aceasta fiind prima întâlnire din acest an. Următoarea întrunire a fost planificată în Parohia Săsarm în Duminica a 4-a după Paşti, pe data de 22 mai, a transmis pentru radio Renașterea, corespondentul în protopopiatul Năsăud, pr. Paul Gavriloaie.

 

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...