Cerc preoțesc la Lunca Ilvei

de | sept. 24, 2017 | Activități parohiale

Preoții din Cercul Pastoral-Misionar Ilva Mică, coordonați de către părintele Iuliu Brici, s-au reunit în Duminica a XVIII-a după Rusalii în biserica cu hramul „Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan” din localitatea Lunca Ilvei.

Soborul format din 14 preoți au săvărşit Paraclisul Maicii Domnului, iar părintele Vasile Rus de la Parohia Nepos le-a pus la suflet un cuvânt duhovnicesc credincioşilor prezenți la acest ceas de rugăciune.

În cuvântul rostit, părintele Vasile a subliniat căt de mare a fost şi cât de mare este în continuare dragostea Maicii Domnului pentru noi oamenii.

Această întâlnire se înscrie în şirul zecilor de activități pe care le organizează Cercul Misionar-Pastoral Ilva Mică în cadrul parohiilor componente, după cum a precizat, corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Năsăud, Pr. Paul Gavriloaie.

Ultimele articole

Memoria spațiului sacru

Memoria spațiului sacru

Într-o conferință pe care a prezentat-o în 1951, Martin Heidegger spunea: „Muritorii locuiesc în măsura în care salvează pământul. Salvarea nu smulge doar dintr-un pericol. A salva înseamnă propriu-zis, a eliberat ceva întru esența sa proprie. A salva pământul este...

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...