Colinde, colinde, e vremea colindelor

de | dec. 10, 2016

Sub genericul   „HRISTOS SE NAȘTE! SLĂVIȚI-L!”, un grup de 17 elevi de la Şcoala Gimnazială Panticeu,  au pornit de Sfântul Nicolae, spre satul Sărata din comuna Panticeu. În periplul lor, primul popas l-au făcut la Biserica Ortodoxă IMG_1790„Pogorârea Duhului Sfânt” din Panticeu, unde au asistat la Sfânta Liturghie, după care prin frumoasele lor colinde au adus bucuria praznicului împăratesc, cel al Nașterii Domnului în sufletele celor prezenți, a transmis pentru radio Renaștetea, Directoarea școlii din Panticeu, prof. Daniela Marcu.

După felicitările de rigoare,   mulţumirile din partea părintelui paroh Gabriel Peter, care  s-au  concretizat  în dulciuri  şi în
invitaţia pentru alte  evenimente, următorul obiectiv  a fost Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Sărata, comuna Panticeu.  Cei prezenți la biserică au ascultat  emoţionați buchetul de colinde şi urări. Îmbrăcați în frumosul port  IMG_1798popular, în sunete de clopoţei,  copilașii au mărturisit convingerea dăinuirii identităţii creştine, precum îngerii:  ,,Slavă întru cei de  Sus lui  Dumnezeu  pe Pământ  pace,  întru oameni  bunăvoire!”. La final părintele paroh Andrei Misaroș, i-a cadorisit pe copilași cu daruri, spunându-le să revină și la anul.

Școala Gimnazială Panticeu, în decursul acestui an școlar a încheiat parteneriate educaționale cu ambele parohii, în cadrul celor două proiecte intitulat foarte sugestiv „Să ne înmulțim talanții”, respectiv „Copilăria – primăvara credinței”, al căror motto este – „Învaṭӑ-l pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, ṣi cȃnd va ȋmbӑtrȃni, nu se va abate de la ea” (Proverbe 22:6).

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...