Colindele au răsunat la Ilva Mică, în a treia zi de Crăciun

de | dec. 28, 2016

A treia zi de Crăciun a fost prilej de mare bucurie pentru credincioşii ortodocşi din Ilva Mică, păstoriţi de preoţii Potra Ştefăniţă şi Iuliu Brici, întrucât toţi s-au reunit la Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” pentru a încheia cum se cuvine sărbătoarea Crăciunului, în comuniune şi unitate deplină, a transmis pentru radio Renașterea, pr. Paul Gavriloaie.

Sutele de credincioşi prezenţi în straie populare la biserică au avut parte şi de o surpriză pregătită de cei doi păstori sufleteşti, s-au bucurat de un recital de colinde ce a avut loc imediat după terminarea Sfintei Liturghii. Astfel, cele două colindătoare, care în preajma Crăciunului au vestit Naşterea Domnului şi comunităţilor româneşti din diaspora, profesoara Petronela Taloş şi fiica acesteia, Maria Taloş, i-au bucurat pe credincioşii prezenţi cu glasurile lor îngereşti. Această tradiţie se păstrează în localitatea Ilva Mică, ca semn al unităţii, unde la cele două mari sărbători, Naşterea Mântuitorului, respectiv Învierea Domnului, toţi creştinii ortodocşi se adună într-una din cele două biserici.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...