Concert ecumenic de colinde în Baciu

de | dec. 15, 2015 | Activități parohiale

Duminică, 13 decembrie, în localitatea Baciu a avut loc concertul ecumenic de colinde. Evenimentul se desfăşoară anual, aceasta ediţie fiind organizat de Parohia Ortodoxă Baciu. Începând cu ora 16 a fost săvârşită rugaciunea de seară în biserica parohială ce poartă hramul Sfânta Treime. A urmat cuvantul de învăţătură rostit de pr. protopop Dan Hognogi care a subliniat faptul că fiecare dintre noi îşi aduce propriul dar înaintea Pruncului Iisus, rugaciunea, fapta, cântarea.
Seara de colinde a fost deschisă de grupul de colindători din localitatea Ieud, judeţul Maramureş. A urmat prelegerea domnului profesor universitar Marcel Munteanu de la Facultatea de Teologie din Cluj Napoca,  tema aleasă fiind închinarea magilor.
A urmat seria de colinde interpretate de corul Parohiei Reformate, corul Parohiei Romano-Catolice, corul Parohiei Ortodoxe Baciu şi corala Protopopiatului Cluj I.
În încheiere pr. paroh, Boca Dumitru a mulţumit pr. Protopop, corurilor participante şi tuturor credincioşilor pentru prezenta la acest eveniment de mare preţ pentru comunitatea creștinilor din localitatea Baciu.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...