Duminică, 13 decembrie, în localitatea Baciu a avut loc concertul ecumenic de colinde. Evenimentul se desfăşoară anual, aceasta ediţie fiind organizat de Parohia Ortodoxă Baciu. Începând cu ora 16 a fost săvârşită rugaciunea de seară în biserica parohială ce poartă hramul Sfânta Treime. A urmat cuvantul de învăţătură rostit de pr. protopop Dan Hognogi care a subliniat faptul că fiecare dintre noi îşi aduce propriul dar înaintea Pruncului Iisus, rugaciunea, fapta, cântarea.
Seara de colinde a fost deschisă de grupul de colindători din localitatea Ieud, judeţul Maramureş. A urmat prelegerea domnului profesor universitar Marcel Munteanu de la Facultatea de Teologie din Cluj Napoca,  tema aleasă fiind închinarea magilor.
A urmat seria de colinde interpretate de corul Parohiei Reformate, corul Parohiei Romano-Catolice, corul Parohiei Ortodoxe Baciu şi corala Protopopiatului Cluj I.
În încheiere pr. paroh, Boca Dumitru a mulţumit pr. Protopop, corurilor participante şi tuturor credincioşilor pentru prezenta la acest eveniment de mare preţ pentru comunitatea creștinilor din localitatea Baciu.

Share This