Concert ecumenic de colinde în Baciu

de | dec. 15, 2015 | Activități parohiale

Duminică, 13 decembrie, în localitatea Baciu a avut loc concertul ecumenic de colinde. Evenimentul se desfăşoară anual, aceasta ediţie fiind organizat de Parohia Ortodoxă Baciu. Începând cu ora 16 a fost săvârşită rugaciunea de seară în biserica parohială ce poartă hramul Sfânta Treime. A urmat cuvantul de învăţătură rostit de pr. protopop Dan Hognogi care a subliniat faptul că fiecare dintre noi îşi aduce propriul dar înaintea Pruncului Iisus, rugaciunea, fapta, cântarea.
Seara de colinde a fost deschisă de grupul de colindători din localitatea Ieud, judeţul Maramureş. A urmat prelegerea domnului profesor universitar Marcel Munteanu de la Facultatea de Teologie din Cluj Napoca,  tema aleasă fiind închinarea magilor.
A urmat seria de colinde interpretate de corul Parohiei Reformate, corul Parohiei Romano-Catolice, corul Parohiei Ortodoxe Baciu şi corala Protopopiatului Cluj I.
În încheiere pr. paroh, Boca Dumitru a mulţumit pr. Protopop, corurilor participante şi tuturor credincioşilor pentru prezenta la acest eveniment de mare preţ pentru comunitatea creștinilor din localitatea Baciu.

Ultimele articole

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...