Concursul Național Catehetic 2023 întărește relația dintre tineri și vârstnici

de | ian. 20, 2023 | Patriarhia română

Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” întărește relația dintre tineri și vârstnici. Proiectul pune în valoarea tematicile Anului omagial și comemorativ 2023.

Concursul, aflat la a 15-a ediție, este organizat anual de Administrația Patriarhală prin Sectorul teologic-educațional în parteneriat cu Ministerul Educației.

Tema concursului a fost aleasă în contextul proclamării anului 2023, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”.

Scopul ediției de anul acesta este „să valorifice și să pună în practică conținutul de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la relația de iubire și comuniune a omului cu Dumnezeul și cu aproapele său, să promoveze relația de iubire, cunoaștere, apropiere și slujire dintre oameni, cu precădere relația tinerilor în raport cu vârstnicii, promovând dialogul între generații, colaborarea şi fapta izvorâtă din iubire şi credință”, se arată în prezentarea proiectului.

„Concursul își propune să afirme felul în care generațiile înțeleg să dezvolte și să mențină o relație în perspectiva iubirii lui Dumnezeu”, a spus la Trinitas TV, Părintele Mihai Pavel, Inspector patriarhal al Biroului pentru cateheză parohială şi lucrul cu tinerii din cadrul Sectorului teologic-educaţional.

Concursul se va finaliza pe 21 mai, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, cu premierea câștigătorilor la Catedrala Patriarhală din București.

Calendarul și regulamentul concursului pot fi consultate pe site-ul oficial al Patriarhiei Române.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 32-a după Rusalii

Agenda ierarhilor în Duminica a 32-a după Rusalii

În Duminica a 32-a după Rusalii (a lui Zaheu), 22 ianuarie 2023, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Alexandru Mironescu și calea de la știință la credință

Alexandru Mironescu și calea de la știință la credință

Profesorul Alexandru a fost „savantul  al cărui scop a fost slujirea omului și a Celui pe care-l reprezintă deplin, Iisus Hristos”. Spirit subțire, de mare pătrundere, cu exercițiul rigurozității și exactității științifice, cu puterea cuvântului proprie omului de...

Mai multe din Patriarhia română
Fostul Patriarh al Ierusalimului a trecut la cele veșnice

Fostul Patriarh al Ierusalimului a trecut la cele veșnice

Fostul Patriarh al Ierusalimului, Preafericitul Părinte Irineu, a trecut la cele veșnice. Anunțul a fost făcut marți dimineață de arhimandritul Timotei Iliakis și preluat de mai multe publicații grecești. Fostul Patriarh al Ierusalimului se confrunta de ani de zile cu...