Corala „Ciprian Porumbescu” a obţinut două medalii de Aur pentru România la World ChoirGames în Coreea de Sud

de | iul. 10, 2023

Corala „Ciprian Porumbescu”a Asociației „Sing Bucovina” din Suceava a obţinut vineri două medalii de aur în cadrul Jocurilor Mondiale Corale din Coreea de Sud, categoriile C15 – Musica Sacra a capella și C26 – Folklore a capella.

Cei 28 de membri au fost singurii reprezentanți ai României.

La acest eveniment au participat 324 de coruri din 48 de țări de pe tot mapamondul.

„Alexandru Semeniuc este cel care s-a ocupat de pregătirea muzicală pentru acest concurs, conducându-i pe artiști pe culmile succesului prin măestria dirijorală. De partea de logistică, financiară și de organizare, s-a ocupat managerul coralei, Ionuț-Vichentie Ilisoi”.

„Pe lângă cele două probe de concurs care s-au desfășurat pe 4 și 5 iulie, coriștii au susținut și un concert al prieteniei,în data de 6 iulie, alături de coruri din Coreea de Sud, China și Indonezia”.

„Prin puterea exemplului putem schimba lumea și crea performanțe incredibile. Iată, Asociația „Sing Bucovina” funcționează precum o veritabilă instituție de cultură, demonstrându-și valoarea prin realizările sale organizatorice deosebite”, au transmis pentru Basilica.ro reprezentanţii Coralei „Ciprian Porumbescu”.

World ChoirGames este cea mai mare competiție de muzică corală de pe glob, ce are la bază ideea Jocurilor Olimpice și este organizată de Interkultur, cea mai performantă și recunoscută entitate organizațională în domeniu.

Foto credit: Corala „Ciprian Porumbescu”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Măsuri canonice împotriva corupției | Comunicat de presă

Măsuri canonice împotriva corupției | Comunicat de presă

Măsuri privind hirotonia şi numirea în parohii Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a învățat limpede că „nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va disprețui; nu puteți...