Corul Parohiei Subcetate din Bistrița a împlinit trei ani de la înființare

de | nov. 10, 2019 | Activități parohiale

Duminică, 10 noiembrie 2019, la Biserica Parohiei „Duminica Tuturor Sfinților”, din cartierul bistrițean Subcetate, au fost sărbătoriți trei ani de la înființarea corului parohiei.

Cu acest prilej, după oficierea Sfintei Liturghii, preotul paroh Viorel Creța i-a felicitat pe membrii corului, apreciindu-le râvna, dăruirea și interesul arătat față de Biserică și Sfânta Liturghie.

Corul parohiei a fost înființat în toamna anului 2016, la dorința și la inițiativa credincioșilor și a teologului Ioan Alin Dedean, dirijorul corului și administratorul Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sfinții Ioachim și Ana”  din Cușma, care a pus bazele acestui cor bisericesc, având susținerea și binecuvântarea parohului Viorel Creța.

Parohia din cartierul Subcetate este una relativ tânără, înființată după anii 2000. Construcția bisericii parohiale, cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților”, a început în anul 2005, iar în prezent se află în stadiu de pictare.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...