Credincioși clujeni, în pelerinaj la mănăstirile din Maramureș

de | iul. 5, 2015 | Activități parohiale

Credincioșii parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu” din localitatea clujeană Florești, însoțiți de părintele paroh Dănuț Gorgan, au fost la sfârșitul acestei săptămâni într-un pelerinaj la mănăstirile din Maramureș.

Sâmbătă dimineața, d158upă ce au luat parte la Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii Cășiel, săvârșită de duhovnicul așezământului monahal, părintele Serafim și au ascultat sfaturile părintelui, au pornit spre Maramureș. Prima oprire a fost la mănăstirea Rohia, unde s-au închinat Icoanei Maicii Domnului – „Tânguitoarea”, pictată de călugărul Nicanor din Sfântul Munte Athos.

Drumul a continuat spre Sighetul Marmației unde pelerinii clujeni au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei. Mănăstirea Bârsana a fost următorul popas duhovnicesc. Apoi au ajuns la Mănăstirea Dragomirești, unde cu toții s-au închinat la icoana Maicii Domnului cu Pruncul, descoperită în cenușa incendiului din 1949, considerată făcătoare de minuni. Icoana are ca particularitate piciorul stâng al Mântuitorului în formă de palmă. La apusul soarelui au trecut și pragul mănăstirii Moisei.

La acest pelerinaj au participat în mod gratuit și câțiva elevi ai parohiei, care au avut rezultate bune la învățătură în anul școlar 2014-2015, după cum am aflat de la părintele paroh Dănuț Gorgan.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...