Credincioşii din Ilva Mică, prezenți la hramul Mănăstirii Dealu Mare

de | oct. 15, 2017 | Activități parohiale

Printre pelerinii care s-au rugat de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la mănăstirea Dealu Mare din județul Maramureş, s-a numărat şi un grup de 50 de credincioşi din localitatea bistrițeană Ilva Mică. Aceştia au fost însoțiți de cei doi preoți parohi din localitate, Iuliu Brici şi Ştefăniță Potra, dar şi de preotul Emil Dănilă, care a slujit zeci de ani la altarul bisericii din Ilva Mică.

Prezența lor la acest aşezământ monahal se datorează starețului mănăstirii, protosinghelul Ioil Nicoară, originar din Ilva Mică. Părintele nu şi-a uitat rădăcinile şi, an de an, îi invită atât pe preoții cât şi pe credincioşii din localitatea sa natală, să participe la sărbătorile mănăstirii.

Credincioşii din Ilva Mică, prezenți la hramul Mănăstirii Dealu Mare Deşi mănăstirea este ocrotită de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, sărbătorea Sfintei Cuvioase Parascheva are o însemnătate aparte pentru acest loc de rugăciune, fiind al doilea hram al așezământului monahal, prilej cu care credincioşii din Ilva Mică au participat şi s-au rugat la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți.

Pelerinajul la mănăstirea maramureșeană Dealu Mare începe să devină o tradiție pentru creştinii ortodocşi din Ilva Mică. Prin strădania preoților Iuliu Brici şi Potra Ştefăniță, este al treilea an consecutiv în care credincioșii bistrițeni înalță rugăciuni din acest colț de rai, binecuvântat de Dumnezeu.

 

Pr. Paul Gavriloaie     

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...