Miercuri, în ziua prăznuirii „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, pentru credincioşii din Ilva Mare a fost o zi plină de bucurie cu prilejul serbării hramului impunătoarei biserici din localitate.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi din care au făcut parte cei doi parohi din localitate, duhovnicul mănăstirii “Schimbarea la Faţă” din Ilva Mare şi alţi preoţi invitaţi, iar sutelor de credincioşi prezenţi, părintele Dan Cismaş din Parohia Maieru le-a vorbit despre modelul de sfinţenie al Sfântului Dimitrie, care, trebuie astăzi să fie model şi pentru noi.

Tot în această zi, la finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas de obşte pentru toţi preoţii care au slujit la acest altar, dar şi pentru credincioşii localității trecuţi la Domnul.

„Sărbătoarea a fost încheiată cu o agapă frățească pregătită de cei doi preoți parohi, la care au participat toți credincioșii”, ne-a transmis corespondentul Radio Renașterea din Protopopiatul Năsăud, părintele Paul Gavriloaie.