Creștinii din Ilva Mare, la ceas de sărbătoare

de | oct. 28, 2016 | Activități parohiale

Miercuri, în ziua prăznuirii „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, pentru credincioşii din Ilva Mare a fost o zi plină de bucurie cu prilejul serbării hramului impunătoarei biserici din localitate.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi din care au făcut parte cei doi parohi din localitate, duhovnicul mănăstirii „Schimbarea la Faţă” din Ilva Mare şi alţi preoţi invitaţi, iar sutelor de credincioşi prezenţi, părintele Dan Cismaş din Parohia Maieru le-a vorbit despre modelul de sfinţenie al Sfântului Dimitrie, care, trebuie astăzi să fie model şi pentru noi.

Tot în această zi, la finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas de obşte pentru toţi preoţii care au slujit la acest altar, dar şi pentru credincioşii localității trecuţi la Domnul.

„Sărbătoarea a fost încheiată cu o agapă frățească pregătită de cei doi preoți parohi, la care au participat toți credincioșii”, ne-a transmis corespondentul Radio Renașterea din Protopopiatul Năsăud, părintele Paul Gavriloaie.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...