Creștinii din Ilva Mare, la ceas de sărbătoare

de | oct. 28, 2016 | Activități parohiale

Miercuri, în ziua prăznuirii „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, pentru credincioşii din Ilva Mare a fost o zi plină de bucurie cu prilejul serbării hramului impunătoarei biserici din localitate.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi din care au făcut parte cei doi parohi din localitate, duhovnicul mănăstirii „Schimbarea la Faţă” din Ilva Mare şi alţi preoţi invitaţi, iar sutelor de credincioşi prezenţi, părintele Dan Cismaş din Parohia Maieru le-a vorbit despre modelul de sfinţenie al Sfântului Dimitrie, care, trebuie astăzi să fie model şi pentru noi.

Tot în această zi, la finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas de obşte pentru toţi preoţii care au slujit la acest altar, dar şi pentru credincioşii localității trecuţi la Domnul.

„Sărbătoarea a fost încheiată cu o agapă frățească pregătită de cei doi preoți parohi, la care au participat toți credincioșii”, ne-a transmis corespondentul Radio Renașterea din Protopopiatul Năsăud, părintele Paul Gavriloaie.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...