„Cu noi este Dumnezeu” – Concert de pricesne, muzică bisericească şi cultă

de | mart. 21, 2022

În așteptarea sărbătorii Învierii Domnului, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj organizează vineri, 25 martie 2022, de Buna Vestire, tradiționalul concert de pricesne, muzică bisericească şi cultă, intitulat „Cu noi este Dumnezeu”. Concertul va fi susținut de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor Ovidiu Barteș, grupuri corale și renumiți interpreţi de folclor.

Manifestarea va debuta la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Alături de Orchestra „Cununa Transilvană”, care va  introduce publicul spectator în atmosfera specifică Sărbătorilor Pascale prin mai multe piese instrumentale, pe scenă vor urca interpretele de muzică populară: Oana Carmen Bozga, Mariana Morcan, Rafila Bărbos, Maria Marcu Și Mariana Anghel.

Totodată, va fi prezent Corul de cameră „Psamodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, dar și actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. De asemenea, momente deosebite de toacă vor fi prezentate de elevi ai Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.

În foaierul Casei de Cultură a Studenților va fi vernisată și o expoziție de icoane pe sticlă, realizate în atelierul de pictură al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Florești.

Concertul „Cu noi este Dumnezeu” este organizat în beneficiul bisericii lui Mihai din localitatea clujeană Lujediu, biserică ctitorită de Mihai Viteazul.

Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 20 lei, care se pot procura online, pe  www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și de la Librăriile Cărturești din Cluj-Napoca. De asemenea, biletele vor fi disponibile și în ziua spectacolului, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

Uniunea Armenilor din România, sucursala Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la evenimentul destinat comemorării Genocidului armean, care va avea loc...