„Cu noi este Dumnezeu” – Concert de pricesne, muzică bisericească şi cultă

de | mart. 21, 2022 | Cultură

În așteptarea sărbătorii Învierii Domnului, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj organizează vineri, 25 martie 2022, de Buna Vestire, tradiționalul concert de pricesne, muzică bisericească şi cultă, intitulat „Cu noi este Dumnezeu”. Concertul va fi susținut de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor Ovidiu Barteș, grupuri corale și renumiți interpreţi de folclor.

Manifestarea va debuta la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Alături de Orchestra „Cununa Transilvană”, care va  introduce publicul spectator în atmosfera specifică Sărbătorilor Pascale prin mai multe piese instrumentale, pe scenă vor urca interpretele de muzică populară: Oana Carmen Bozga, Mariana Morcan, Rafila Bărbos, Maria Marcu Și Mariana Anghel.

Totodată, va fi prezent Corul de cameră „Psamodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, dar și actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. De asemenea, momente deosebite de toacă vor fi prezentate de elevi ai Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.

În foaierul Casei de Cultură a Studenților va fi vernisată și o expoziție de icoane pe sticlă, realizate în atelierul de pictură al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Florești.

Concertul „Cu noi este Dumnezeu” este organizat în beneficiul bisericii lui Mihai din localitatea clujeană Lujediu, biserică ctitorită de Mihai Viteazul.

Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 20 lei, care se pot procura online, pe  www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și de la Librăriile Cărturești din Cluj-Napoca. De asemenea, biletele vor fi disponibile și în ziua spectacolului, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

 

Ultimele articole

24 iunie – Naşterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul (Sânzienele sau Drăgaica); Aducerea moaştelor Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava; Sf. Ier. Niceta de Remesiana (Dezlegare la pește)

24 iunie – Naşterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul (Sânzienele sau Drăgaica); Aducerea moaştelor Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava; Sf. Ier. Niceta de Remesiana (Dezlegare la pește)

Naşterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul În data de 24 iunie, Biserica Ortodoxă sărbătorește „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”. Fiul Elisabetei și al preotului Zaharia este cunoscut ca „Înaintemergătorul Domnului”, pentru că a vestit venirea Mântuitorului. Sfântul...

Naşterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul

Naşterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul

Ev. Luca 1, 1-25; 57-68, 76, 80 Deoarece mulţi au încercat să alcătuiască o istorisire despre faptele deplin adeverite între noi, aşa cum ni le-au lăsat cei ce le-au văzut de la început şi au fost slujitori ai Cuvântului, am găsit şi eu cu cale, prea-puternice...

Mai multe din Cultură
Ziua Internațională a Iei, la Muzeul Municipal Dej

Ziua Internațională a Iei, la Muzeul Municipal Dej

Ziua Internațională a Iei va fi sărbătorită vineri, 24 iunie, de Sânziene, și în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal, alături de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Începând de...

De Ziua Iei, șezătoare la Gherla

De Ziua Iei, șezătoare la Gherla

Zeci de elevi și cadre didactice din Gherla  participă  astăzi, 23 iunie, la o șezătoare tradițională, organizată la Muzeul de Istorie din localitate, cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România și Ziua Universală a Iei, marcată anual în 24 iunie, de...

„Motanul încălțat”, în premieră la Teatrul „Puck”!

„Motanul încălțat”, în premieră la Teatrul „Puck”!

Un nou spectacol va intra în curând în repertoriul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Este vorba de „Motanul încălțat”, după Charles Perrault, în regia lui Cristian Nedea, a cărui premieră va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 11. Povestea clasică e...