Duminica Crucii, în parohia Vermeș

de | mart. 13, 2018

În parohia cu hramul „Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Proroc Ilie” din localitatea Vermeş, Protopopiatul Beclean, la Sfânta Liturghie a fost prezent în duminica a 3-a din post, părintele protosinghel Calinic de la Mănăstirea Nicula, fiind invitat de către părintele paroh Paul Ziman să întărească duhovniceşte credincioşi prin cuvântul său.

Părintele Calinic le-a împărtăşit credincioşilor din trăirile vieţii monahale vorbindu-le despre libertatea oferită prin urmarea lui Hristos pornind de la cuvintele Evangheliei „Oricine voieşte să vină după Mine…” (Mc. 8, 34), totodată amintind că aceste cuvinte scripturistice au fost temei pentru viaţa Cuvioasei Parascheva de la Iaşi. La finalul slujbei părintele Calinic i-a miruit pe credincioşii prezenţi.

Tot în această zi rudeniile vrednicului de pomenire părintele Iudean Vasile au rânduit cele necesare pentru slujba parastasului, care s-a săvârşit în Biserica de lemn din cimitir, locul unde acesta a slujit timp de 29 de ani. Preacucernicul părinte a fost transferat la Vermeş de la parohia Cheţiu-Bozieş în anul 1945. Părintele Iudean Vasile a fost primul preot ortodox din localitate, iar în timpul pastoraţiei sale, localitatea Vermeş a fost ridicată la statutul de  parohie, după ce fusese filie a parohiei Lechinţa. După ce a dus greul vremurilor printr-o slujire exemplară şi jertfelnică, s-a pensionat de boală la vârsta de 56 ani.

Pr. Paul Ziman

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...