Duminica părinților și a copiilor, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca

de | iun. 5, 2016

Duminică, 5 iunie 2016, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur a avut loc un eveniment artistic-religios, care a marcat Duminica Părinților și a Copiilor.
Programul artistic-religios a fost susținut de peste 50 de copii și adolescenți, care au recitat poezii, au pus în scenă mai multe scenete religioase și au cântat cântece, pricesne, muzică folk, fiind ajutați și de tinerii grupul parohial de tineret.
Evenimentul a avut o triplă semnificație. Prima duminică de după 1 iunie a fost numită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Duminica Părinților și a Copiilor. Spectacolul a fost dedicat în primul rând familiei creștine, pe de o parte copiilor, care la final au fost răsplătiți pentru munca lor cu diplome și cadouri, dar și părinților, spectacolul fiind un dar din partea copiilor ca semn de recunoștință pentru grijă și iubire.
De asemenea, prin această manifestare s-au marcat 5 ani de activități parohiale cu copiii, care în prezent se desfășoară pe trei grupe de vârstă: preșcolari, școlari și adolescenți. Pe parcursul unui an, programul parohial cuprinde în jur de 30 de întâlniri săptămânale, în cadrul căruia se fac diverse activități catehetice, creative și totodată educative, realizate de un grup de voluntari din parohie.
Nu în ultimul rând, acest spectacol a avut și un rol catehetic. Pregătirea pentru eveniment s-a desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, punându-se accent pe tâlcul istorioarelor puse în scenă și a poeziilor religioase. „Am încercat să-i determinăm pe copii să intre cât mai bine în rol, pentru a putea simți cum este să ai o anumită virtute sau meteahnă”, a declarat părintele paroh Dan Hognogi.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...