Duminica părinților și a copiilor, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca

de | iun. 5, 2016 | Activități parohiale

Duminică, 5 iunie 2016, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur a avut loc un eveniment artistic-religios, care a marcat Duminica Părinților și a Copiilor.
Programul artistic-religios a fost susținut de peste 50 de copii și adolescenți, care au recitat poezii, au pus în scenă mai multe scenete religioase și au cântat cântece, pricesne, muzică folk, fiind ajutați și de tinerii grupul parohial de tineret.
Evenimentul a avut o triplă semnificație. Prima duminică de după 1 iunie a fost numită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Duminica Părinților și a Copiilor. Spectacolul a fost dedicat în primul rând familiei creștine, pe de o parte copiilor, care la final au fost răsplătiți pentru munca lor cu diplome și cadouri, dar și părinților, spectacolul fiind un dar din partea copiilor ca semn de recunoștință pentru grijă și iubire.
De asemenea, prin această manifestare s-au marcat 5 ani de activități parohiale cu copiii, care în prezent se desfășoară pe trei grupe de vârstă: preșcolari, școlari și adolescenți. Pe parcursul unui an, programul parohial cuprinde în jur de 30 de întâlniri săptămânale, în cadrul căruia se fac diverse activități catehetice, creative și totodată educative, realizate de un grup de voluntari din parohie.
Nu în ultimul rând, acest spectacol a avut și un rol catehetic. Pregătirea pentru eveniment s-a desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, punându-se accent pe tâlcul istorioarelor puse în scenă și a poeziilor religioase. „Am încercat să-i determinăm pe copii să intre cât mai bine în rol, pentru a putea simți cum este să ai o anumită virtute sau meteahnă”, a declarat părintele paroh Dan Hognogi.

Ultimele articole

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Cei mici și cei mari sunt așteptați duminică, 21 mai, de la ora 17, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la o nouă premieră. Este vorba de spectacolul interactiv „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László. Binecunoscuta...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...