Duminica părinților și a copiilor, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca

de | iun. 5, 2016 | Activități parohiale

Duminică, 5 iunie 2016, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur a avut loc un eveniment artistic-religios, care a marcat Duminica Părinților și a Copiilor.
Programul artistic-religios a fost susținut de peste 50 de copii și adolescenți, care au recitat poezii, au pus în scenă mai multe scenete religioase și au cântat cântece, pricesne, muzică folk, fiind ajutați și de tinerii grupul parohial de tineret.
Evenimentul a avut o triplă semnificație. Prima duminică de după 1 iunie a fost numită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Duminica Părinților și a Copiilor. Spectacolul a fost dedicat în primul rând familiei creștine, pe de o parte copiilor, care la final au fost răsplătiți pentru munca lor cu diplome și cadouri, dar și părinților, spectacolul fiind un dar din partea copiilor ca semn de recunoștință pentru grijă și iubire.
De asemenea, prin această manifestare s-au marcat 5 ani de activități parohiale cu copiii, care în prezent se desfășoară pe trei grupe de vârstă: preșcolari, școlari și adolescenți. Pe parcursul unui an, programul parohial cuprinde în jur de 30 de întâlniri săptămânale, în cadrul căruia se fac diverse activități catehetice, creative și totodată educative, realizate de un grup de voluntari din parohie.
Nu în ultimul rând, acest spectacol a avut și un rol catehetic. Pregătirea pentru eveniment s-a desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, punându-se accent pe tâlcul istorioarelor puse în scenă și a poeziilor religioase. „Am încercat să-i determinăm pe copii să intre cât mai bine în rol, pentru a putea simți cum este să ai o anumită virtute sau meteahnă”, a declarat părintele paroh Dan Hognogi.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...