Ediția I a Simpozionului „Bartolomeu Valeriu Anania – Vocea din agora cetății” la Cluj-Napoca

de | apr. 26, 2023

Un simpozion național dedicat Mitropolitului Bartolomeu va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 27 și 28 aprilie 2023. Manifestarea, intitulată „Bartolomeu Valeriu Anania – Vocea din agora cetății” se află la prima ediție și este organizată de Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din municipiu.

Timp de doua zile la Muzeul Mitropoliei Clujului, ierarhi, preoți, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, actori și alți invitați vor evoca viața, personalitatea și opera fostului ierarh clujean.

Deschiderea festivă va avea loc joi 27 aprilie 2023, la ora 9, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, când va fi săvârșită și o slujbă de parastas în memoria vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu. În cadrul festivității de deschidere a simpozionului vor lua cuvântul ÎPS Părinte Andrei, Pr. Prof Dr. Ioan Chirilă și Pr. Prof. Dr. Ștefan Iloaie, Pr. Lect. Univ. Bogdan Ivanov și criticul literar și teatrologul Doina Modola.

În cadrul evenimentului va avea loc și un recital din poezia Mitropolitului Bartolomeu Anania, susținut de actrița Elena Ivanca de la Tetarul Național din Cluj.

Momentul muzical va fi susținut de Corul de băieți al Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, dirijat de Pr. Prof. Petru Stanciu și de Maria Taloș, elevă a colegiului de muzică Sigismund Toduță din Cluj.

Manifestarea va continua și a doua zi, Vineri, 28 aprilie, când de la ora 10, la Muzeul Mitropoliei Clujului va avea loc premierea elevilor colegiului. Vor lua cuvântul Arhim. Dumitru Cobzaru, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului și Nicoleta Pălimaru, redactorul-șef a Editurii Renașterea. Vor susține un moment muzical, Corul de fete al Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, dirijat de Arhid. Prof. Daniel Frumos și elevi ai colegiului ortodox.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

Uniunea Armenilor din România, sucursala Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la evenimentul destinat comemorării Genocidului armean, care va avea loc...

S-a deschis sesiunea de aplicații pentru WonderPuck #8

S-a deschis sesiunea de aplicații pentru WonderPuck #8

Artiștii din România și din toată lumea sunt invitați în această perioadă să își înscrie producțiile pentru cea de-a opta ediție a Festivalului Stradal WonderPuck. Evenimentul va avea loc între 6 și 8 septembrie, la Cluj-Napoca și la Florești . Artiștii, instituțiile...